Nejste přihlášen/a.
Mám ve sklepě v domku plynový kotel Junkers 25 KW. Ve sklepě bylo zbytečně teplo. Ten měďený výměník, po sundání krytu, sálal a topil jako kamínka, ale do sklepa. Tak jsem jej obalil nehořlavou tkaninou. Okamžitě se automaticky a samy zmenšily plameny, prostě to kotel poznal a ubral si plyn sám. Je to teprve dva dny. Pořád to hlídám, nic se nepřehřívá, nic to nedělá a ve sklepě je chladněji.
Co vy na to? Myslíte, že se bude propalovat více výměník?
Nepište, že se to nesmí, že se to nedělá atd. To vím taky.
Díky za odpověď.
Zkuste napsat výrobci a uplatnit zlepšovací návrh,třeba to hodí nějaký peníz.Měl byste udělat nějaké měření o úspoře plynu,s izolací a bez ní.Třeba to jen nikoho nenapadlo.
Díky,ale ještě počkám.
Už jsem si ale opravil závadu na ohřev vody. Když to přepnulo na zásobník teplé, tak to začalo hrozně drnčet, než to vypnulo a potom to znova naskočilo a už ohřívalo normálně. Bylo tady 10 opravářů a odborníků, na záruku vyměnili skoro všechno a pořád to dělalo. Ten první to vyřešil tak, že ubral plameny. Jenže to zase netopilo.Byl z továrny obráceně nastavený motorek co přepíná ohřev a topení.
Zatím je všechno OK.
Honza.
doplněno 03.02.12 23:47:Spotřeba je určitě menší, jenže nevím jestli taky nebyly menší mrazy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.