Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Junkers - dodatečná izolace

Od: janmega* odpovědí: 2 změna:

Mám ve sklepě v domku plynový kotel Junkers 25 KW. Ve sklepě bylo zbytečně teplo. Ten měďený výměník, po sundání krytu, sálal a topil jako kamínka, ale do sklepa. Tak jsem jej obalil nehořlavou tkaninou. Okamžitě se automaticky a samy zmenšily plameny, prostě to kotel poznal a ubral si plyn sám. Je to teprve dva dny. Pořád to hlídám, nic se nepřehřívá, nic to nedělá a ve sklepě je chladněji.

Co vy na to? Myslíte, že se bude propalovat více výměník?

Nepište, že se to nesmí, že se to nedělá atd. To vím taky.

Díky za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Zkuste napsat výrobci a uplatnit zlepšovací návrh,třeba to hodí nějaký peníz.Měl byste udělat nějaké měření o úspoře plynu,s izolací a bez ní.Třeba to jen nikoho nenapadlo.

janmega*
hodnocení

Díky,ale ještě počkám.

Už jsem si ale opravil závadu na ohřev vody. Když to přepnulo na zásobník teplé, tak to začalo hrozně drnčet, než to vypnulo a potom to znova naskočilo a už ohřívalo normálně. Bylo tady 10 opravářů a odborníků, na záruku vyměnili skoro všechno a pořád to dělalo. Ten první to vyřešil tak, že ubral plameny. Jenže to zase netopilo.Byl z továrny obráceně nastavený motorek co přepíná ohřev a topení.

Zatím je všechno OK.

Honza.

doplněno 03.02.12 23:47:

Spotřeba je určitě menší, jenže nevím jestli taky nebyly menší mrazy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]