Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání klembového stropu

Od: jan123tar* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Potřeboval bych poradit,čím vyplnit klembový strop-vyrovnávka.Nad touto vyrovnávkou bude betonová podlaha,odlehčená polystyrenem a následně pravděpodobně klasická dřevená podlahat.32 mm.Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

2x

Driv se to normalne vysypavalo skvarou a na ni pak uz byly polstare a na nich rovnou uz prkna.

záleží, jesti se bude i zateplovat, nebo ne. já plánuji že něco škváry odeberu, pak trochu srovnám, položím desky polystyrenu na to vysypu keramzit, vyrovnám a suchá podlaha rigips. Na to už dle libosti...

moto*
hodnocení

2x

Dělal jsem to na dílnou kterou jsem si udělal z bývalého chlévu s klenbami. Zalil jsem oblouky k vrcholu klenby lehčeným betonem z polystyrenového granulátu, cementu a trochy písku. Stáhl do roviny, po zatvrdnutí položil polystyren a na něj udělal betonovou podlahu, abych měl pochůznou půdu. Polystyrenový granulát se dá koupit pod názvem Ekostyren ve stavebninách. Já jsem našel levnější zdroj v jedné výrobně panelů právě z toho lehčeného betonu.

jan123tar*
hodnocení

Tohle by my vyhovovalo lépe než předešlá rada.Velice děkuji.

jabraka*
hodnocení

2x

Honzo,nevím,.jak rozlehlá je ta klenba,ale já jsem na chalupě,kde toho bylo skoro 100 m2 použil staré lahve.Dokonce je na nich postaven komín.Známý statik pravil,že je to materiál velice pevný na tlak a také lehký,jeho n´měrný objem i proti škváře je nepatrný.

Dnes by to asi nebyl problém získat použité skleněné lahve,vidím na sídlištích plné kontejnery.

JABRAKA

jan123tar*
hodnocení

Plocha 100 m2 výška klemby v kohoutku 1,40 cm.Se sklem už mám své zkušenosti.Kdo bydlí na starém statku jako já a má půdy hned vedle obytných místností,ten ví co dokážou myši.O použití skla do betonu jsem už uvažoval.Pokud by se použil polystyren apd.meteriály,tak se nevyřsší problem s hlodavci.To sklo do jisté míry dokáže.

hodnocení

0x

Nastudujte použití Liaporu, používá se na podsyp podlah, na to velkoformátové desky, pak dle potřeby odhlučnění, a vrchní podlahu. Myslete na zatížení stropu...

doplněno 03.02.12 11:57:

váha skla = m2 x mm x 2,5 kg...

taky jsem dával liapor dokonce jsem ho použi do podlah místo polystyrenu ,měl jsem ho dostatek a izoluje velice dobře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]