Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach odpadu v nové koupelně

Od: tergo* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám problém se zápachem z odpadu v novém (3 roky) sprchovém koutě. Bydlíme v paneláku (1. patro). Před rokem byl zápach stejný, instalatér nám řekl, že je vyschlý sifon. Napustila jsem vodu a zápach zmizel. (Koupelna se nepoužívá, jen pro hosty). Už 2 dny se tam znovu objevil zápach, napouštím vodu do odpadu co to dá a zápach nemizí. Nalila jsem i savo a nic. V koupelničce je i záchod a umyvadlo, tyto se používají. Nevíte někdo radu? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

tergo,

někde chybí "vodní klapka" v odpadu musí být voda, aby zabránila prostupu vzduchu s kanálu. Většinou je to sifon. Zkuste:

zašpuntovat sprchovou vaničku a napustit jí 0,5cm vody nad špunt, to samé o u umyvadla. Přelepit přepad u umyvadla, pokud to nepomůže, volat instalaterá, že netěsní někde trubka. Páč nevidím jinou možnost.

Já vidím ještě jednu možnost, tedy mimo ten fakt, že u neobývaných bytů zápachové uzávěrky časem vyschnou..a pak odpad pochopitelně propouští nelibé pachy z kanalizace.

Může být nevhodně zapojené šikné připojovací potrubí..a při průtoku vody potrubím dochází k podtlaku a odsávání vody ze sifonů. Stačí nevhodný úhel na odbočce..a voda z umyvadla může způsobovat podtlak v sifonu sprchové vaničky. Řešení nemusí být nijak složité, ale nevím přesně jak to máte zapojené..a tak není možné určit chybné místo..

Šlo by to i na místě vyzkoušet..a případne u toho zařizovacího předmětu který to způsobuje (tedy možná, protože to je jen můj odhad, který nemusí být správný) lze osadit přisávací ventil, který by problém mohl vyřešit.

pida007*

Taky tam muze byt nekde schovana mrtvola a odpadem to vubec nebyt. :D

des*

pido -Problém lidí je smrad ze sifonu,toto je poradna,s těmi kydy jdi na www.sranda.cz

jabraka*
hodnocení

2x

Jde o to,zda se zápach objevuje jen ve sprchovém koutě,tam je jen jedna možnost.Zalitím syfonu se jednoznačně odstraníPokud tam ještě i pak je něco cítit,zkontrolujte,zda není něco pod vaničkou.

JABRAKA

figurek*
hodnocení

2x

není na škodu sifony občas vyčistit, chce to ale něco silnějšího, než savo. Já to dělám louhem. Odpady nejdříve proliju horkou vodou, pak nasypu jeden vršek louhu a opatrně louh zaliju, aby zůstal v sifonu. Nějakou čtrvrthodinu ho tam nechám a pak znovu horkou vodou spláchnu pryč. Ale pozor. Opatrnosti ale není nikdy dost, protože jak se louh ocitne v horké vodě, pak z odpadu občas prskne a to rovnou nahoru, do dost velké výšky. Takže, nezapomeňte si nasadit brejle a při zalévání louhu se dívejte pěkně z boku a z dálky co ruka dovolí, jedním očkem přes hranu umyvadla nebo vany.

tergo*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi, zalila jsem pořádně sifony vodou - to nepomohlo, tak jsem nasypala Krtka a zalila podle návodu - a zápach je pryč! Ještě jednou díky.

hodnocení

0x

Utěsněte spáru kolem záchodové mísy. Nebo záchod odmontujte a vyměňte těsnící rukáv (nebo jak se to jmenuje), spáru ale pro jistotu stejně utěsněte. Silikonem.

doplněno 03.02.12 18:55:

Toto se ale týká záchodů se spodním odtokem. Ten ale asi v paneláku není, nevím. Jen jedna z možných příčin.

lui*
hodnocení

0x

Asi to nebude, ale pro jistotu. Není na zdi vývod pro pračku?

radka123456

Máme stejný problém a máme otvor ve zdi, kudy vede hadice od pracky a vypadá to, že zápach jde právě odtud. Máte nějakou zkušenost čím by to mohlo být?

lui*

Vypadá to takhle zdálky, že máte pračkový vývod bez sifonu. Proto z toho odpadu táhne smrad. Ucpat, pokud ho nepoužíváte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]