Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel dakon 20- zůstává palivo v násypce

Od: kabra* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,mám kotel Dakon dorf 20 teprve 14 dní a mám problém s palivem v násypce.Topím uhlím ořech 1 a pokud přiložím více jak dvě lopaty ,tak uhlí se speče v násypce a proří v ní a zůstane tam zaseklé.Napomáhá ani prokládání dřevem. Nemáte někdo nějakou radu? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

V Dakonech je to normální,kostka se spéká míň.

kabra*
hodnocení

Děkuji za odpověd,popravdě mám Buderus logano 20 ale ten je totožný s dakonem.Ptal jsem se na to prodejce a on my řekl že je určen pro hnědé uhlí a černé jako náhradní palivo.Tak nevím jestli mám koupit hnědé ,ale já myslím ,že to bude to samé ,uždyt to hnědé hoří ještě hůř.Nemáte stím zkušenost?

des*

Ano,já jsem kupoval Kladno anebo polskou Ostravu,to hořelo dobře.

hodnocení

0x

Je tam páka na protřepání roštu. Musíte jí častěji používat, aby se hořící uhlí z násypky dostalo přímo na rošt, kde dostane více vzduchu a shoří na prášek, který propadne do popelníku.

stafan*
hodnocení

0x

Viz des. Kdysi jsem také měl Dakon s násypkou a věčné problémy se spekáním se uhlí. Několikrát ohořelé vlasy, obočí když to bouchlo po otevření horních dvířek, popraskané rošty, násypka totálně zalepená dehtem, ve sklepě jak v pekle atd. Šel na recyklaci. Zkuste hnědé uhlí, to tolik nedehtuje.

eva75*

Tak to jste asi nevěděl, k čemu slouží páčka v zadní části kotle :)

raadek*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]