Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka na dům

Od: suzymon® odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer. Je možné abyste měli pojištěný dům na určitou částku, a třeba po sedmi letech pojišťovna sama od sebe uznala, že u Vás nedošlo k žádnému čerpání z pojistky a tak Vám sama od sebe nabídla snížení ročního pojistného poplatku? Pro mne je tato informace naprosto neuvěřitelná. Já vím, že to existuje u pojistného automobilů, ale že by to fungovalo i u pojistek na dům? Snad jsem to napsala srozumitelně.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Tak o tomhle jsem ještě neslyšel - pokud by součástí ´nabídky´ nebyla fligna na snížení pojistného plnění - to už se mi stalo...

*smich*

doplněno 11.11.12 22:16:

"Fligna" je z hantecu - fígl, lest, levárna...

Mně kdysi tehdejší pojišťovna taky kontaktovala s tím, že vzhledem k bezeškodnímu blablabla mi snižuje pojistné... Pak z toho vyplynulo, že moji původní - nadstandardní, pojistku chtěli ´standardizovat´ (měl jsem tam třeba pojištěný gobelín, poměrně cenný, pojištěný jako umělecké dílo - změnou pojistky by se z něj v případě nějaké pojistné události ale stal "starý koberec", jeho ocenění pojišťovnou si dovedeš představit *smich* )...

hodnocení

Mowlo, nevím co je fligna. *hi*

A to si o sobě myslím, že jsem bůhvíjak chytrá...

hodnocení

Mowlo, díky za vysvětlení... Už jsem se málem ptala chytrého strejčka Gůgla a to by bylo asi zdlouhavé... Dík. S. A jinak souhlas.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Suzy, v rámci konkurenčního boje je možné cokoli :)

hodnocení

Coci, ale mně se to moc nezdá, já si myslím, že ta osoba jenom plácá nesmysly. Ale stejně se půjdu zeptat ke své pojišťovně. Jenomže jsem se tu pitominu dozvěděla před chvílí a tak jsem to nevydržela a ptala se tady. Tady totiž ani nejde o konkureční boj. Prý ji sama pojišťovna bez ptaní a vyzvídání, snížila poplatek. To je podle mne monumentální konina, protože třeba deset let ji vichr střechu neodnesl, Labe ji nevyplavilo sklepy, a mráz jí nezničil potrubí. Ale hned za tři roky se může stát, že jí vítr střechu odnese, nebo že ji voda zatopí dům a pojišťovna vše s úsměvem uhradí? To se mi nezdá...

doplněno 11.11.12 22:05:

Jo, a to jsem zapoměla dovysvětlit, že pojistka byla původně na tisíc pět set korun, a oni jí ji snížili na sedm set. Protože byla hodná a nic od nich nechtěla...;)

Že by pojišťovna sama udělala tento krok po sedmi letech se mi zdá divné. A už to, že by snížení bylo najednou o více než 50%. Spíše z toho co píšete mi připadá, že pojistka je už hodně stará a potřebovala by aktualizovat. U těchto starých pojistek, pokud dojde k pojistné události, se pak nestačíte divit, kolik proděláte na plnění. 1500 Kč ročně je úplně základní pojištění malého domku na kopci, kam nemůže voda a 700 je s nadsázkou psí bouda. Takže pro mě je dúležitější co mám pojištěno, na kolik a kolik dostanu, když se něco stane.Majetkové pojištění by se mělo aktualizovat minimálně jednou za 5 let nebo pokud dojde k nějakým úpravám na nemovitosti.

doplněno 11.11.12 23:20:

Argumentovat někomu, kdo ví vše nejlíp je ničit si své zdraví pro cizí blbost. Třeba pozná sama, že se plete. Ale to už bude pro ni pozdě, i když ji to nepřeju.

hodnocení

Jojo, mluvíte mi z duše. Přesně tak jsem reagovala, ale dotyčná osoba se rozhněvala, a pravila, že ona to musí vědět lépe než já... Tak už jsem dále raději nediskutovala, ale jak už jsem řekla výše, nedalo mi to, a ptala jsem se zde, Vás. Taky nemusím všechno vědět. Ale zdála se mi její informace nelogická. Tak díky.

Víte co, oni toho lidi nakecají. Většinou to vyslechnu a myslím si své, ale někdy mi to nějak divně "hne žlučí" a začnu argumentovat. A pak nastanou dohady a nekonečné přesvědčování. Jen jsem se chtěla ujistit, že jsem nebyla zase tak daleko od pravdy. Taky přece platím pojistku a sedm set to tedy opravdu není...

doplněno 11.11.12 23:17:

A taky nemám žádnou "haciendu". Srovnatelně jsem na tom stejně s tou paní a platím víc.

hodnocení

0x

U mé pojistky na dům mi pojišťovna již několikrát udělala tento krok..Nevím jestli je to praxe pro většinu pojišťoven,ale děje se to.

Pojišťovna po určitem čase da slevu na pojistném z odůvodněním,že nebyla plněna žádna pojistna událost...;)

hodnocení

Kejmilos a u které pojišťovny jste? A když Vám snížili pojistku, z odůvodněním, že nebyla plněna žádná pojistná událost, zůstaly podmínky stejné, i za méně peněz, nebo se také změnili jejich povinnosti vůči Vám. Mně tohle hlava nebere. To by byli tito pojišťováci přímo "andělé", což se mi nějak nechce uvěřit. Já jsem se doposavad s žádným altruistickým pojišťovákem zatím nesetkala. Ale asi mám smůlu. Já jsem pojištěna u České pojišťovny. Hodlám k nim zajít a položit tuto otázku. Jsem zvědavá, co mi na to odpovědí. Ani já totiž osm let nečerpala z pojistky ani korunu. Vy říkáte, že Vám tento návrh Vaše pojišťovna udělala už několikrát... Po jak dlouhém čase? Díky za informaci. S.

hodnocení

0x

Já myslím, že to není tak neobvyklý postup - zřejmě se bojí o zákazníka... mně také pojišťovna po 2 letech snížila pojistné se stejným odůvodněním... asi o 50 kč, ale i tak to potěšilo...

hodnocení

Prosila bych jméno té pojišťovny. Já jsem tu svou vyzradila *smich*. Já u ní jsem už osm let a nic takového mi nabídnuto nebylo, takže půjdu klidně jinam. Jenomže Vy mi odpovídáte, že to není nic divného, že Vaše pojišťovna tohle dělá, ale stále nevím která?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]