Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak posunout přívod vody

Od: swen201* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

mám na Vás prosbu, chtěla bych se zeptat jak posunout přívod vody a odpad, jelikož jsme si koupili novou myčku, kde jediná volná skřínka, kde je možné myčku umístit je nad dřezem, tudíž jej musíme přemístit... A na novou skříňku již v kuchyni není volné místo, a novou kuchyň peníze. :) Děkuji za každou radu.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Vcelku je odpověď jednoduchá.Na přívod studené vody se namontuje T kus a na něj nejlépe uzavírací kohout a pokračování hadicí do myčky.Odpad za linkou opět až k dřezovému syfonu,který má odbočku pro odpad pračky,případně myčky.Ten může být připojen flexibilní trubkou.

JABRAKA

stirecek*

JABRAKA to napsal dobře, protože stěhovat dřez mi přijde jako nesmys. Pak byste musela koupit i novou pracovní desku, protože by tam byla díra a stejně pak byste musela napojit odpad na dřez a navíc ještě stěhovat baterii, což by bylo daleko nákladnější než samotné napojení dvou hadic na myčce.

swen201*
hodnocení

Jenže to opravdu budeme muset takto udělat, protože ta skříňka, kde je jediné volné místo na myčku, je nad dřezem, za níž je umístěn i přívod vody s odpadem, a tudíž je nutné dřez posunout na jinou skřínku, která je vzdálená +- 60 cm. Proto počítám s novou prac. deskou. ale netuším jak to udělat, jak moc to bude nákladné, a jak složité, dosud tam jsou šedomodré plastové trubky.

stirecek*

Pracné a drahé to bude patrně hodně, protože pokud tam dáte myčku, bude tam vadit ten odpad. Budete ho muset zasekat do zdi a vytáhnout o kus dál. Jestli máte nástěnnou baterii, čeká vás to samé i s bateriií. Takže něco bude stát materiál,něco si veme vodař, něco bude stát deska s výřezem na dřez...něco stavební práce a nové obklady nebo co tam máte, to už bych raděj přehodil spodní skříňky, voda a dřez by zůstaly tam kde jsou, dřez by byl v jiné skříňce a myčka by sa dala do té původní, kde byl dřez, takže by se nemusela kupovat ani nová deska.

A jaký je rozdíl v tom, jestli posunete dřez, čímž zaberete 1/4 jiné skříňky, nebo dřez neposunete a myčku dáte vedle? Pořád je to stejné...nechápu!

Nehledě na to, že pokud máte aktuálně pod dřezem přívody vody (tedy asi i uzávěry) + vyústění odpadu, možná tam ani tu myčku nedáte.

přesně jak je tu psáno myčku mám přes metr od odpadiu a bez problému na vodu jsem koupil kohout myčka a přípoj 3/8 hadice na baterii,tu si koupíte jak dlouhou potřebujete,,myčka hadice se dá také napojit,odpad od myčky klasika hadice ,pokud je krátká prodlouží se,a zapojené to mam do sifonu pod dřezem,šlape to jak das,a odpad hold skrz skřínku 60cm není zas takovej horor,nebo za skřínkou většinou tam je vule mezi zdí a zády skříněk,na odpad stačí 40 i 30,pokud člověk není víte co a nepouští tam buchví co,a myčka ta to propláchne fest

swen201*
hodnocení

děkuji za odpověď, vím, jak zapojit myčku,ale já potřebuji celý odpad a přívod vody přetáhnout na jinou skřínku, kde bude nově umístěn dřez, potřebuji vyřešit přemístění celého dřezu na jinou skříňku

dejte na všechny trubky kolena a přetáhněte je jakým směrem chcete.

Nezlobte se na mě, ale já stále přesně nerozumím tomu, v čem je problém.

swen201*
hodnocení

vytvořila jsem nákres, jak to vypadá a jak bychom to potřebovovali přemístit

doplněno 01.02.12 16:02:

obrázek

Jak posunout přívod vody

Pořád nevím kde je nějaký problém...

Skutečná vzdálenost kterou je potřeba překonat bude tak max.1,5m...

Sekat nemůžete...takže budete muset vést potrubí SV,TV i kanalizace ve skříňkách...a v bočnicích skříněk musíte udělat otvor (pokud není linka od zdi odsazena).

Než instalatérovi uvaříte kafe, tak to bude mít hotové, pokud si to nechcete dělat sami...

Jak jsem ale psal...nic hezkého to v těch skříňkách nebude..

swen201*
hodnocení

jak přesunout přívod vody a odpadu na nové místo :)

zavolat instalatera zaplatit ho a neřešit to,nemá to tu cenu,zručnej chlap nemá za hodinu co dělat

Jasně, chce to instalatéra, který koukne a vymyslí řešení, podívá se co je třeba přikoupit a co se dá obejít cestou nejmenšího odporu. *hej*

*zed*

Nemám v úmyslu se vás dotknout, ale jestli se po deseti radách pořád ptáte jak to udělat, tak to si radši opravdu zavolejte instalatéra. Bude to jistější.

swen201*
hodnocení

budu muset, ale i tak děkuji za odpovědi...

ladinpraha*

Postrádám tu informaci, kde jsou stoupačky. V panelákových kuchyních jsou voda a odpad vedeny mezi stěnou a linkou, tedy po odsunutí linky volně dostupné. Takže by to mělo vyřešit u obojího použití T kusu pro odbočení kamkoli.

swen201*
hodnocení

Máme taky panelákový byt, a stoupačky máme na wc, které je umístěno vedle kuchyně...

ladinpraha*

Úžasná informace, tak to by mě rozhodně nenapadlo.

swen201*
hodnocení

tak vidíte. :)

to je prkotina připojení myčky voda odpad hadice,nebo,když už svařit v plastu,otázka chvilky,odpad od dřezu bud za skřinky pokud je místo,chytnout na gabalky(objímky)nebo hold skřínkou,a ve finále dáte sifon ke dřezu a u nynějšího vstupu do zdi to rozdělíte t čkem jedna větev k dřezu a druhá přes sifonek myčka, ,práce na hodinku,kor dneska,potrobí ht se jen sesadía voda je povařená raz dva nebo by se dala mě napadla použít i pp trubka na voduplus tvarovky a nemusíte nic vařit

hodnocení

0x

já to asi nechápu...jak chcete dát myčku do skříňky nad dřez?

swen201*
hodnocení

my tu myčku právě nechceme dát nad dřez, ale ten dřez celý posunout, aby v té skřínce, nad kterou je umístěn dřez bylo místo na myčku, proto chceme posunout přívod vody a zároveň i odpadu.

hodnocení

0x

Není lepší nejdřív vyřešit odpad a vodu...pokud to vůbec lze ...a pak teprve koupit myčku než obráceně?

No každý máme svůj postup...že..

Posunout odpad i vodu jde snadno...vysekat...a prodloužit..

Když nechcete sekat, pak vést ve skříňkách linky...i když je to slušná prasárna.., ale pokud Vám to vyhovuje.

swen201*
hodnocení

ta myčka byla za hodně dobrou cenu. Mám právě strach to vést ve skřínkách, ale pokud by nebyla jiná možnost, a sekat do panelu to moc si to nedovedu představit...

hodnocení

0x

Takže teď se dá říct, že zadání už chápu, ale bez konkrétní znalosti situace asi nebudu umět poradit.

Dalo by se říct, že instalatér by nemě po obědě co dělat, ale třeba je tam nějaký zádrhel, o kterém tady nevíme.

Nebyla by fotka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]