Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veliká skříń

Od: zabkag® odpovědí: 38 změna:

Dobrý den,jdu si za váma opět pro radu:)Dostala jsem od bratra velikou skřín,kterou jsem po nem dlouho žadonila skřín je 3m dlouhá a 2,40 m vysoká a má posuvné dvoje dveře na kterých je přez celou plochu zrcadlo,měla jsem z ní obrovskou radost,přesně se mi hodí do obýváku mám stejnou barvou natřené trámy na stropě.jenže ouha jak jsem si to poměřila,tak jsem zjistila,že mi bude 8 cm skříně přebývat..Co s tímMM Myslíte že by to šlo nějak uřezat,zkrátit?Děkuji Gábi

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Uříznout skříň nebude problém. Ten může nastat u dveří. Pokud bude zrcadlo přilepený oboustrannou páskou bude problém ho bez poškození sundat. Pokud to jsou posuvný dveře tak bych je nechal být. Fungovat to bude, jen při otevření budou kousek překážet, ale tak málo, že bych to vůbec neřešil.
lm®

Já bych taky krátila jen skříň.Dveře ne! Naopak bych viděla ten přesah jako výhodu,nebude se vám tak do ní prášit. Navíc 8 cm ,co to je...*jasne* a posouvací dveře při té velikosti tipuji minimálně na 3 ks,takže se těch 8 cm o to podělí...

pida007*

Myslim si, ze problem je v tom, ze se ta skrin nevleze na delku, tudiz tech 8cm je v tomto pripade kritickych. Nezbyva nez pozadat stolare na zmenseni delky skrine, aby do pokoje vporadku vlezla (od kraje ke kraji) nebo pozadat zedniky o pristavbu pokoje. :)

doplněno 01.02.12 14:09:

Tipuji ze ta skrin je vlastne velky obdelnik, kde jsou na kolejnickach vsunuty dve kridla zrcadel, jako zasunovacich dvirek. V tomto pripade by to pro stolere mela byt banalita, zkratit tu skrin o 8cm.

hodnocení

pokoj je veliký,na délku tam skřín vleze,ale na výšku právě ne..skřín má 2,40 a já od zeně ke stropu 2.32,zavazí mi tam trámy..

hodnocení

no ale je to na výšku a právě tech 8 cm,tam bude překážet..

ladinpraha*

Má ta skříň nějaký sokl nebo jsou dveře až na zem? Podstatné je, co je dole a co nahoře.

hodnocení

Je tam nejakoej takovej soklík asi je tam ta kolejnice..

pecenkav*
hodnocení

2x

Z dotazu neni jasne, jestli je skrin vetsi na vysku a nebo na delku

stirecek*

anebo do hloubky...

pecenkav*

Tak, ale dulezity je, ze vsichni radej.

doplněno 01.02.12 14:23:

mas bod

stirecek*

Tak už jsme se dozvěděli, že je to na výšku, ale ještě nevíme, kolik má ten sokl.

hodnocení

jejda,tak to ted nevím,nemůžu to poměřit...

hodnocení

0x

Všechno jde -

rozebrat, zkrátit, olaminovat, zpět sestavit...

ovšem pověřil bych tím někoho, kdo vládne kvalitní pilou a šikovnýma rukama

hodnocení

tak do je super,to jste mi udělal radost:)

Já bych si na to samozřejmě sama netroufla nechám to stolářovi..a myslíte,že půjde uřezat i to zrcadlo na tech dveřích?

Přesně jak píše kolega jenyk -

pokud půjde zracdlo odělat, nebude problém ho uříznout, pokud nepůjde odělat a píšete že dveře jsou posunovací, raději bych s dveřmi nedělal nic.

hodnocení

no to nevím,to se budu muset podívat,ale stolář je známý,tak snad si s tím poradí a pohraje:)

hodnocení

0x

Skříň se bude muset celá rozebrat, vyndat zrcadla. Jde o to, kolik bude přestavba stát? Zrcadla se dají uříznout, to není problém.

buss
hodnocení

0x

Všechno jde, je to otázka ceny.

hodnocení

0x

Zrcadlo nesundáš bez poškození ale jedno řešení by bylo nech si dveře i se zrcadly uříznout vodním paprskem,a nebo mi napadlo že když si truhlář nastaví přesně sílu desky na dveřích a prořízne jen dřevotřísku těsně k zadní straně zrcadla a pak se uřízne zrcadlo tak to by taky šlo.

To jsou mi rady! Jednak - zrcadlo se povětšinou lepí na oboustranku, nebo na kombinaci oboustrana silikon neutrál. Každopádně ať tak či tak se to dá odříznout normální strunou (někdy jsme ji kupovali i v hudebninách :) )

Zkoušel jste někdy řezat dřevotřísku či lamino vodním paprskem? Nebo jste alespoň viděl vodní paprsek v akci? Myslíte že jakýkoliv dřevěný materiál po zmáchání kvanty vody bude ještě někdy použitelný?

Zrcadla je zkracují běžně, jde však o to, že mívají broušné hrany, takže to musí sklenář říznout a pak dobrousit.

asi jste neviděl řezání vodním paprskem tam nejde o žádná kvanta vody

hodnocení

Přesně tak jak píšete mi to poradil i sklenář,tak snad se to povede.Jinak ten vodní paprsek tady asi nemáme,jsme malé město i když..:)

hodnocení

0x

Fotka či dvě by bodly ;)

hodnocení

bohužel bratr už skřín rozebral a já ji o víkendu odvážím k sobě na domek,pokusím se ji sestavit v dohledné době a vyfotit...

hop®
hodnocení

0x

Pozor na to zrcadlo, staré sklo lze řezat velmi obtížně, většinou praská mimo řez!

hop®
hodnocení

0x

... a jaký je to materiál? Tady všichni uvažují o laminu a dřevotřísce, není to náhodou starej poctivej masiv?

hodnocení

nevím přesně co je to za materiál,aleasi to bude masiv,vím že ji tak před 15 lety dovezli z něměcka...

doplněno 02.02.12 10:25:

vím,že to není takové to jen jako dřevo co se ted prodává a když dupnete,tak se skřín rozklíží..

pt®
hodnocení

0x

žabko, a ta skříň musí stát pod trámem? Tak ji postavte těsně k trámu, přece trám není široký půl metru a máte to bez práce.

hodnocení

právě že ten trám tam zavazí,mezi trámy se mi zase nevleze na šířřku..:)

Snížit skříň půjde také. Záleží na použitým kování posuvných dveří, ale s velkou pravděpodobností se ty dveře budou muset taky uříznout. Samozřejmě po sundání zrcadla.
pt®

Zabko, určitě jde všechno udělat, ale to byste musela mít doma člověka, který to má jako koníček a pohraje si s tím, jinak to bude asi stát nějakou korunu a myslím si, že až se ta skří%n začně předělávat, už ro nebude ono a tak bych to nedělala. Pokud je to pěkný originální masívní kus, tak bych se pokusila dát skříň na jiné místo k jiné stěně a nebo do jiného pokoje a předělat dispozici pokujů, pokud Vám tolik o tu skříň jde, ale asi ano. Není tu fotka k posouzení, ale na své radě bych nic neměnila. Tak pouvažujte, co by se dalo dělat.

hop®

Tak podepřete trám a v místě plánované skříně ho vyřízněte, ta skříň ten trám nahradí. :)

Anebo už konečně dejte foto a nenuťte nás vymýšlet nesmyslné teorie!

Hlavně ten trán neuřízněte, raději to foto! ;)

hodnocení

0x

jak již bylo řešeno, fotka, radši dvě či tři by hoodně moc pomohly.

lui*
hodnocení

0x

Já bych to řešil tak, že bych do té skříně v patřičném místě udělal výřez pro trám, a ta skříň by obepínala ten trám. Výšku dveří upravit tak by se pohybovaly pod trámem, zbytek po dveřích mezi trámy bych zakryl vhodně nalakovaným dřevem. Toť má rada.

Jednodušší bude snížit celou skřín. Ale kdyby se to vidělo, třeba by to šlo udělat i bez řezání dveří, záleží na kování. Ovšem fotky se asi nedočkáme, takže těžko radit.

hodnocení

moc děkuji za rady,ale jak jsem psala,ted momentálně je skřín rozložená a já se nedostanu na domek složit ji a vyfotit.:(

pecenkav*

No kdyz je rozlozena, tak prece uz neni takovej problem to vsechno pokratit a pak poskladat.

hodnocení

No ted už to takovej problém nevn,když už vím,že by to mělo jít,ale psala jsem to tu proto,že jsem to nevěděla a tak jsem potřebovala poradit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]