Nejste přihlášen/a.
nevíte někdo kolik může v průměru stát jedna kilowatt hodina u tarifu.
kámoš se přestěhoval do bytu kde je vše v elektrice a má tarif : 20 hodin (noční proud) a 4 hodiny (denní)
bydlí tam od soboty a na ten noční proud už spotřeboval 400kW
Kubinče, včera mi přišlo vyrovnání od ČEZu. Jelikož musím rozpočítávat spotřebu pro ostatní nájemníky, tak mě vyšla částka 4.1172Kč na kWh. Sazbu mám D25, 8 hodin NT, 16 hodin VT. Samotná sazba za NT je 25,89 za MWh, VT 1150,28 MWh. Samozřejmě poplatek dle jističe, pak ještě: cena za systémové služby, cena na podporu výkupu el. z OZE, cena za činnost zůčtování, pevná cena za měsíc, daň z epektriky. Jak vidíte, ani se to nedá překontrolovat. Proto jsem sečetl odběr a dělil zaplacenou částkou.
Pro Vás by bylo nejlepší, kdo má stejný tarif jako vy, aby vám vypočítal průměr. Ale on se nebude moc lišit.
Když má tarif ,kde je 20 hod. noční proud,tak zřejmě máte přímotopy nebo něco takového.Myslím,že tam je nižší sazba než u běžných (nejčastějších) tarifů,ale i tak se mi zdá spotřeba vysoká.Nemůže na na něho být někdo "napíchnutý"?
400kW snad ani nejde za týden spotřebovat, je otázka zda měl správný stav elektroměru na začátku (zkontroloval před podpisem) a zda to není z těch expertů, co ignurují desetinná místa. Jeden kamarád takhle neúmyslně vynásobil spotřebu 10x a zjistil to až při vyúčtování - hold první samoodečet v životě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.