Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci zrušit převod obecního bytu, nemám podepsanou nájemní smlouvu o bytu. Převod byl uskutečněn před 4 měsíci. Chci se zeptat jestli může po mě chtít město nájem za tyto 4 měsíce.
Dobrý den. Pokud v bytě prokazatelně bydlíte a užíval jste ho, pak samozřejmě nájemné město požadovat má právo.
Děkuji vám za odpověď. Byt jsem po celou dobu neužívala, jen jsem se ho snažila na svoje náklady opravit, jenže teď jsem se nepohodla s bytovým družstvem a už nemám o tento byt zájem. Byt mě byl předán po mé mamince která zemřela. Byl mě dvakrát zaslán evidenční list nájemného s tím, že tam jsem uvedená jako nájemce bez toho aniž bych podepsla smlouvu o najemném.
Ale i v tomto případě budete muset nájemné uhradit, mohli by to brát, jako bezdůvodné obohacení. Tím, že jste byt převzala a nepodepsala zaslaný návrh ev. listu, který v některých případech nahrazuje nájemní smlouvu, i když jste byt neužívala, Vás nezprošťuje povinnosti dlužné nájemné uhradit. Mohu jen pouze doporučit, abyste se s pronajímatelem dohodla o započtení vynaložených nákladů za opravu bytu.
doplněno 31.01.12 14:44:Zaplatit budete muset, ale jinak je to trochu zmatené s těmi byty...
Myslím si že pokud je ten byt v rámci družstva převedený v rámci dědického řízení po zemřelé matce na vás, tak se placení nájmu (fond oprav) nevyhnete. Byt můžete přenechat, přece ho jen tak nepustíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.