Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v kuchyni mám kolem sporáku na zdi sem tam mastnou kapku. Jak se jich můžu zbavit? Když to přetřu barvou, nepomůže to, protože se to zas promastí...
Další problém mám na jiné zdi - v původní omítce byla menší prasklinka, která byla vyspravena silikonem s tím, že je přetíratelný. To je sice pravda, barvu chytnul, ale zatímco mám zeď matnou, silikonová čára je lesklá a zeď vypadá "potečeně"... Jak se dá opravit (pokud možno neseškrabávat)?
Díky.
Dobrý den, na mastné skvrny i na skvrny od kouře, taktéž na mapy od zateklé vody slouží spousta výrobků od různých firem, od neutralizační soli TELSAL nebo přímo izolační nátěrové hmoty, která zabranuje průniku skvrn z podkladu ETERNAL In STOP, taktéž HET IZOL, ale ten už je z těch dražších výrobků...Neutralizační soli se ředí ve vodě, zpravidla 1kg soli na 5l vody, hotové izolační nátěry se již neředí. Tyto nátěry nemusejí skvrnu zcela přetřít, většinou se stává, že skvrna také ještě prosvítá, ale důležitá je jejich izolace - skvrna zůstává již uzavřená ve speciálním izolačním nátěru. Jakmile skvrnu izolujete, použijte jakýkoliv malířský nátěr ( Primalex Polar, Het klasik, apd ), kterým provedete finální úpravu zdi.
doplněno 31.01.12 11:51:Pokud by jste chtěla pouze barvu, která by odolávala mastnotě, je to např. DULUX KITCHEN & BATH. Je to malířská omyvatelná barva určená zejména do kuchyní a koupelen odolná proti mastnotě, plísním a vlhkosti, je taktéž parapropustná, žadné udušení zdi nehrozí.
Jinak netuším...
doplněno 31.01.12 12:15:ale i v řípadě použití finální barvy DULUX KB je potřeba první skvrnu izolovat
Dery:
Bez seškrábnutí to,bohužel,nejde.Pokud jsou praskliny většího rázu,na zatmelení nelze používat silikon.Lépe je použít akryltmel.Pokud je rozsah mastných skvrn menší,po namočení štětcem se pak špachtlí mastná skvrna seškrábne.Po zaschnutí se použije finální stěrka a místo se uhladí,pokud zůstanou nějaké nerovnosti,zabrousí se brusnou síťkou do hladka.Protože jsme si schovali původní barvu,není problém to malým válečkem obarvit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.