Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach v pračce

Od: vobora* odpovědí: 4 změna:

Poraďte prosím, jak odstranit zápach z automatické pračky. Odkalovací ventil jsem vyčistil, také gumový lem kolem dvířek jsem zkontroloval a vytřel, ale nepomohlo to.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nalijte do pračky ocet a vyperte pračku na prázdno. Jinak se také můžete podívat do předešlých diskuzí zde, už zde na toto téma nějaké proběhly. Zadejte si do zdejšího vyhledávače toto téma.

doplněno 31.01.12 07:49:

Pomáhá i nechávat pračku otevřenou, když se nepere, aby větrala. Nebo také ještě vyprat pračku savem.

lidka*
hodnocení

0x

Párkrát zde toto téma bylo:

poradte.cz/...

poradte.cz/...*klik* tak snad zde najdete odpověď, pokud jste zde již nehledal. :)

doplněno 31.01.12 08:00:

Ještě bych doporučila občas projet prázdnou pračku na 90°C. Já mám už 17 let s veškerou spokojeností jednu z prvních modelů ARDO. Jediný výtka je, že musím po každém praní (především na 40°C) pořádně vytřít vodu v gumovém těsnění. *tuc*

sargo*
hodnocení

0x

Viz výše a jako následnou prevenci tu a tam vyprat na 90 (ani nemusí být prázdná, vyperte si ručníky :)) a hlavně s normálním práškem, ne tekutým. Tou devadesátkou se vyčistí ta místa zanesená tekutými prášky. Co tak mohu říci, stačilo přestat používat tekuté a pračka přestala blbnout.

hodnocení

0x

Vyprat v pračce 1 litr octa na 90 stupňů, to nevyčistí jen pračku, ale taky odstraní vodní kámen. Normálně to používejte podle toho, jak máte tvrdou vodu. Tak jako konvice na kávu se vám usadí vodní kámen, tak se vodní kámen usazuje i v pračce. To znamená jednou za 3 měsíce pračku vyprat s 1 litrem octa a máte bez problémů.

doplněno 31.01.12 09:00:

Váš zápach nemohl způsobit ucpaný filtr, tím nevypuštěná voda a zavřená pračka? Po praní nechávám pračku asi dva dny otevřenou, až pak zaklapnu dvířka.

doplněno 31.01.12 09:01:

Když jste vyčistil odkalovací ventil, dal jste potom vypouštění a zapnul pračku, aby se mohl zbytek vody vypustit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]