Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám jako hlavní jistič 32 A třífázový , charakteristika B, chtěl bych si dát k zásuvce nový jistič nejlépe charakteristiky C , přemýšlel jsem o C20 nebo c25 , myslíte že je to vhodné?
Děkuji
Ano málo info. K jaké zásuvce? Co na ni bude zapojeno? Jaký je přívodní kabel k této zásuvce?
jde o trojfázovou čtyřkolíkovou zásuvku 32A, nyní je tam jistič 16A CHARAKTERISTIKY B , průřezy vodičů jsou 6 milimetrů čtverečních, chci ho vyměnit protože mi neustále vypadává cirkulárka - motor 5,5 kw
děkuji
Pokud je to cirkule s velkým kotoučem a s těžkopádným rozběhem, použil bych jistič 3x16A/D (předpokládám tedy, že cirkule vypadává jen při rozběhu). Na motor 5,5 kW to musí bohatě stačit.
Otázka je, jestli je cirkule a její zapojení OK.
Prověřte stav motoru,
prověřte podle štítku, jestli není vhodné motor spouštět Y/D (690/400V) - podle mě to vhodné je!
prověřte stav ložisek (vše se musí volně otáčet)
můžeš zkusit dát 32A /B -když je zásuvka 32A a vodiče 6 mm2...otázka je, jestli máš správně dimenzován kábel k cirkuli a motorový spouštěč nebo tepelnou ochranu motoru cirkulárky ...spouštíš YD? ...maximálně ti vylítne i hl. jistič. charakteristika C je cca. 10x In / t a D je cca. 20x In / t. motor 5,5 kW 400 V D by měl mít In kolem 12 A...nemáš v okolí nějakého elektrikáře s klešťovým A metrem?...raději se obrať na profíka.
Dejte tam C25. Nevyhoříte, neporušíte předisy a budete mít klid.
doplněno 02.02.12 02:05:*předpisy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.