Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, je možné, že se vytvoří nad sádrokartony / prostor mezi stropem a ádrokartonem/ vzduchová kapsa, kde je zima a ochlatuje podlahy v horním patře? A jaké je řešení? Díky
Logicky,pokud ta kapsa nemá propojení s vnějškem,aspoň přes nějaký tepelný most,je to nesmysl.V každém případě bude teplota nižší,než v e vytápěných místnostech.Řešením by bylo dobře odizolovat podlahu nad kapsou.
JABRAKA
Jistěže nemá propojení s vnějškěm, ale ten prostor není vytápěný a je tam zima, v horním patře to pociťujeme, podlahy nejsou tak teplé jako kdysi, před namontováním sádrošů, ale to už ti zedníci neřeknou, že, vůbec nás to nenapadlo, ono než si nechat namontovat sádrkartony je třeba zvážit všechny proti
A co zaizolovat obvodové zdi nad SK, a někam(do rohu místnosti) umístit malou větrací mřížku s termostatem, která udrží nad SK rozumnou teplotu. Sice to bude znamenat ztráty, ale něco za něco.
Pokud jste horní patro vytápěli "podlahovým vytápěním", tak samozřejmě vložení izolační mezivrstvy toto "topení" omezí. Nevytvoří se studená vzduchová kapsa, ale prostup tepla zespoda je přes novou stropní konstrukci nižší. Výhodou je, že dole můžete topit méně.
ne ne ne, samozřejmě, že jsme nepoužili sadrokarton jako izolaci, jen jsem tím myslela, že sadrokarton zabraní průniku tepla do podlahy horního patra, takže už není prohřátý celý barák jako dřív, ale teplo zastaví sadrokartony, což je škoda, tohle nás vůbec nenapadlo než jsme to dělali, jsme zase o něco chytřejší, prostě se musí teď zaizolovat podlaha nahoře, protože teď je díky tomu fakt studená, je to rozdíl
Myslím, že problém není v tom, že by Vám vzduchová mezera ochlazovala podlahu, ale že prostě přestalo teplo z dolní místnosti pronikat podlahou do místnosti horní. Takže o co máte dole tepleji, o to máte nahoře chladněji.
Přesně tak, sadrokartony zasatví proudění tepla nahoru, udělají bariéru, v rodinném domku to tedy není moc dobré, možná, že má někdo stejnou zkušenost jako my... Nikdy jsem pro SDK moc nebyla, ale nakonec jsme na to přistoupily z důvodu škaredého stropu a z důvodu snížení, to pomohlo leč vybralo si to zase jinou daň.. Tak hodně štěstí Vám ostatním
Na tomto principu se dá i aplikovat filozofie vytápění bytu v paneláku. Zaizoluji dokonale stropy a do podlahy zabuduji tepelné čerpadlo a jedu na teplo spodní partaje. Já tedy tu možnost nemám, viděl jsem na radiátorech ty měřáky kdy si lidé v baráku teplo rozúčtovávají.
Jak chcete jet na teplo spodní partaje, když ta bude mít také zaizolovaný strop? Já radím vyhnout se SDK a řešit snížení a zahlazení stropu jinak, v rodinném domě určitě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.