Nejste přihlášen/a.
Objednali jsme si kominíka na revizi komínu . Komín používáme na přitápění , jinak topíme plynem . Vše proběhlo OK , jen po odchodu kominíka jsem si všimla , že na vystaveném dokladu není uvedená formulace o revizi komínu ,ale o prohlídce a čištění. Je to problém? Dodatečně jsem zjistila , že nemá oprávnění dělat revize. Vztahuje se zákonná povinost i na plynový turbokotel který máme vyvedený jen na fasádu? Děkuji Odehnalová
minulá vyhláška nařizovala čištění od kominíka několikrát ročně, teď již jen jednou. co je lepší?
pokud kominíka nepozvete, nic neuděláte tak Vám sankce nehrozí. pokud jste ale špatný správce domu, neudržujete ho a porucha komínu má PŘÍMOU souvislost s požárem, tak můžete dostat od hasičů (finančního úřadu) sankci až 25000Kč. Samozřejme i pojištovny se budou bránit, snad více jak jindy.
Jinak sankce nehrozí. Takže kdo má nový (dobrý) komín, nemusí 20 let nic řešit... a ušetří.
.
tady mate vsechno http://www.skcr.cz/
a tady k dotazu skcr.cz/...
dost mi vadi, jak si lidi porad pletou revizi s prohlidkou, revize je po postaveni noveho komina a nebo pri jakychkoliv upravach, treba jenom jednou za celou dobu zivotnosti baraku, pokud se nic na kominu stavebne neupravuje a nebo znovu nevlozkuje, coz uz je v podstate stavebni uprava a prohlidka je jenom kontrola spalinove cesty a komina, jestli neni poskozen a jestli je bezpecny,
revizi dela revizak s opravnenim na revize a musi napsat pisemnou revizni zpravu s kulatym razitkem
pravidelnou prohlidku(kontrolu) dela kominik, nemusi mit opravneni na revize a musi napsat potvrzeni
cisteni komina do 50 kw vcetne si muze clovek udelat svepomoci pred pravidelnou prohlidkou, aby nemusel to cisteni platit
pouze vam vycistil komin...revizni zprava obsahuje vse o kominech a spotrebich k temto kominu pripojene a dalsi informace...poku mate zajem,poslete zde vas mejl,mohu vam zaslat svou kopii revizni zpravy at vite ja asi takova revizni zprava vypada...kominik musi mit k revizi opravneni...jinak jde pouze o obyč kominika...
Revizi odkouření plynového kotle může provádět jen kvalifikovaný odborník s platným oprávněním na plyn a osvedčením od výrobce plyn. zařízení.Doporučuje se minimálně jednou ročně provést revizi plyn. zařízení včetně vyčištění. Odkouření plyn. kotle s nuceným odtahem spalin (skrz zeď) je součást tohoto zařízení.
Pozval jsem si opraváře plynových kotlů Junkers poprvé po šesti letech, aby jsem měl klid.
Myslel jsem, že bude třeba něco měřit. Odborník vyndal hořák, poprosil o kartáček, tím to očistil, namontoval zpět, řekl si o 700 Kč- dostal 800 Kč a bylo hotovo.
To umím taky, taky jsem si to stejným způsobem vyčistil a už pětkrát. Tak nevím jestli to mělo nějaký smysl. Neměl s tím ještě něco udělat?
Jak už bylo řečeno, revize se provádí jen před uvedením do provozu nebo po změnách.
Jednou ročně se provádí kontrola (kominík), několikrát ročně pak čištění (je možné i svépomocí).
Frekvence čištění závisí na výkonu kotle a druhu paliva. Jak často je to u vašeho kotle můžete naklikat na serveru termíny revizí:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.