Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poradte prosím někdo jak spořit když nechci stavebko-to mi ted končí-mám obavy aby to neudělěli jen na bydlení-chci peníze použít jinak. Mám si spořit na sporožirový účet,nebo dávat na vkladový list,nebo něco jiného?-vůbec nevím jaké jsou možnosti aby to bylo alespon s nějakým úrokem děkuji
Já má spořící účet u ING už několik let a jsem spokojená. Začínalo se s úrokem 3,5%, teď je to sice jen 2%, ale i když to není nic moc, na ulici to nenajdete
S penězi si můžu jakkoliv disponovat, mám k nim neustále přístup, můžu vybrat kolik chci a kdy chci a stejně tak je to s vkládáním/spořením. Pro mě je to velice pohodlný způsob spoření.
Za vedení účtu se neplatí.
Děkuji,asi to také zkusím,jenže mám účet u České spořitelny,takže si asi tady musím založit také účet,nebo vše převést,nebo jde tam jen spořir-asi jde-snad-nevíte? díky
doplněno 30.01.12 14:03:A kam ještě vložit peníze ze stavebka když je ted zrovna nepotřebuji-a musím myslet na zadní kolečka
Běžný účet můžete mít kde chcete, já mám taky běžný účet (kam mi chodí výplata a ze kterého vybírám a platím kartou atd., tzn. peníze na normální "žití") a tohle mám navíc, sem posílám peníze bokem, pokud mi nějaké zbydou... Lze mít účet kdekoliv a tady si založit jen spořící...
doplněno 30.01.12 14:29:Já bych stavebko dala taky na ten spořící...
Máte lepší tip? Když to budu rvát do matrace, infalci mi to nepokryje a navíc mít peníze doma není zrovna bezpečné (pro ty, co namítnou, že v bankách taky nejsou v bezpečí, doporučím zjistit si něco o pojištění bank ...)
tento problem resim zrovna ted...banky a vsechny ty ustavy co se penězmi zabivaji nabizi dost malo v ruznych variantach nato aby to člověk v dnešní drahotě opravdu ocenil,max.pokryji inflaci...zvolil sem svou vlastni cestu investic nakup+prodej čehokoliv vytvotrit si vlastni maly trh...nechci aby me penize mela banka ci jiny ustav jako je penzijko atd,za tech par procent co vam daji si myslim dokaze behem doby vydelat sam určitě vcicovsem nedokazu poradit co a jak,to vse zalezi na napadech schopnostech vas
Lidé se většinou bojí věcí, které neznají nebo jim nerozumí. Mimo různých finančních spekulací s vysokým rizikem prodělku je stavebko stále jedním z nejlepších spořících produktů na trhu. Jen je třeba vědět jak s ním nakládat. Možností je celá řada. Máte-li zájem o bližší podrobnosti, tak mne kontaktujte vnitřní poštou.
Zatím to vychází furt dobře, třeba prodloužit? Kdo dá penízy každý měsíc: a kdyby se to chystalo jen na bydlení, tak se o tom bude vědět a hned zmizet. Pak ještě penzijní připojištění. Fondy .. kde je záruka, že bude výdělečný? Účty nízké zhodnocení. VK dlouhodobé. Prostě sednout a ověřovat a počíítat.
Záleží,jaké výhody vám plynou ze stavebka, nebo-li za jakých podmínek jste ho uzavíral. My máme dvě, jedno běží 10.rokem, úroky 3,5 % + ta krácená státní podpora. I po zdanění bezkonkurenčně nejlepší. Druhé běží 5. rokem, tam je tuším 2,5 % + st. podpora. Obě nechám tak dlouho, dokud peníze nebudu potřebovat.
A nebo do tý doby doby než si soudruh Nečas se spiťárem Kradlouskem někde ve vinárně nedohodne že je potřeba zdanit podle abecedy. A=alkohol, B=bydlení, C=cigarety, a teď bude na řadě F jako FŠECKO!.!.!.!
Doufám že za obrázek nedostanu červenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.