Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé průtokoměry - podlahové topení, PROČ?

Od: remix® odpovědí: 4 změna:

Ahoj rádci, dotaz. Mám čtyřokruhový rozdělovač pro podlahové topení, dva vnitřní průtokoměry (ampulky) jsou naprosto čiré a čisté, za to dva průtokoměry každý na krajní straně jsou černé, jakoby špinavé médium, jak je to možné? Chápal bych špinavé všechny, ale jen dva? *nevi*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

topenar
hodnocení

0x

Zdarec , při pokládce trubek ti mohli topenáři nabrat do trubky nějaký bordel a ten se tam vyplavil. Zkusil bych uzavřít zbývající okruhy , dát čerpadlo na plno a pustit vše přes ty dva špinavé. Třeba se vypláchnou. A třeba taky ne. Ale náhoda je sviňa. Jak to máš dlouho? Máš v systému i litinu? Zbývající rozvody jsou měď?

standam*

bych rekl, ze jsou tak zasr..., ze jsou nefunkcni resp. drzi porad stejne

zkusil bych prenastaveni at se poradne otevra, pokud to nepomuze, pak demontaz a vycistit napr. technicakem ve spray

topenar

Standam -máš pravdu nato sem zapomněl , že by to mohlo být zatuhlý. Já to bral jako čerstvě udělaný. Prvně přenastavit - jak tady říkáme musí to betelně rozhébat. Demontáži se vždycky snažím vyvarovat. U některých bývá problém s utěsněním a taky vůbec nedoporučuji zasahovat do topení v topné sezóně když to ničemu nevadí.

hodnocení

topeni bylo instalovano letos, resp.loni 2011, topim prvni sezonu. vsude ve sklepe je med, v prizemi podlahovka + zebrik, v patre zatim nedostaveno, tak tam mam na medenych stupackach napojene dva starsi radiatory, ale tak ze by se nejaka spina dostala jen do dvou okruhu to je mi divne. No, topit to topi, prutokomery chodi kdyz pridavam ci ubiram, tak to asi opravdu poresim az po topne sezone...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]