Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit co mám dělat s praskajícím betonovým stropem.Mám venkovní terasu a pod terasou mám dílnu,na terase je použita lepenka (ípa) a ta se poškodila a voda začala prosakovat do betonového stropu,strop se mi podmočil a ze spodu odpadávají kousky betonu,nevím co s tím mám dělat,na terase mám přístřešek,kde parkuju auto,takže strop je k tomu ještě zatížený. Poraďte prosím někdo jak by to šlo opravit,díky
Protože se může stát,když to necháš dlouho,že najdeš jednoho dne zaparkované auto v dílně.Myslím,že než počasí dovolí betonáž,tak zatím plochu očistit a navařit novou ipu.To se dá provést ihned,aby do stropu nezatékalo.Když odejdou mrazy,tak na tu izolaci vybetonovat desku 6-7 cm s karisítí,pak naimpregnovat tekutou hydroizolací a nalepit dlažbu,nebo do povrchové vrstvy betonu přidat vinylacetátovou disperzi Slovilax.
JABRAKA
nejdříve je třeba zjistit, zdali není ohrožena statika stropu. pak podle situace sanace, ale to na dálku ...co mráz jak to hodně popraskalo...
No mráz tomu jestě přidal,protože je ten strop nasáklý vodou tak teď ho mám zmrzlý,když dolů v dílně zatopím tak začne odmrzat a kapká voda,uvažoval jsem o tom abych (k tomu doufám nedojde) nemusel strop bourat ,že bych pod stropem svařil železnou konstrukci z jeklů a silnějšího plechu a celou konstrukci podepřel silnostěnnými jekly o rozměrech 100x100mm. To podmočené místo je o velikosti cca 80x80cm. Zbytek stropu je dobrý,nejsou nikde praskliny ani když na něj poklepu tak nemá takový dutý zvuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.