Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení dlažby pomocí betonového potěru?

Od: makal2* odpovědí: 3 změna:

Je možné lepit slinutou dlažbu pomocí betonového potěru na starý, ale zachovalý betonový podklad?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

Otázkou je proč to chcete udělat takto? Na vyrovnání křivého betonu se používá celkem s úspěchem samonivelační stěrka a pro velkoformátové dlaždice s nestejnou tloušťkou se používá cementové lepidlo s hrubším zrnem. Betonovým potěrem to samozřejmě jde, ale lepidlo s plastifikátorem sehraje svoji roly daleko lépe a efektivněji se stoprocentní jistotou přilnutí dlaždice.

makal2*
hodnocení

Díky za odpověd´. Beton bych chtěl použít z jednoho prostého důvodu, a to, že mi ještě zbylo docela dost pytlů, tak jsem myslel, že bych ho zužitkoval tímto způsobem, když už mám v plánu vydláždění betonového dvora.

Jestli ještě mohu k těm velkoformátovým dlaždicím s nestejnou tloušt´kou, jaká šířka spáry je asi vhodná?

technikjirik*

Do betonu lze dokoupit plastifikátor - běžně k dostání ve stavebninách. Také lze nastavit cementovým lepidlem ( jen pokud zbylo)

šířka spáry se ovíjí od přesnosti dlaždic. Je dobré si vyskládat na plochu 5X5 dlaždic a uvidíte sám jak moc jsou nerovné. V ideálním případě by měla být spára 2-3 mm. Spárovat flexibilní spárovací hmotou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]