Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé wc - jaké lepidlo?

Od: tiper* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den všem,

prosím o radu.Při dotahování šroubů WC mísy mi kus mísy praskl a potřebuji poradit lepidlo které by dokázalo wc slepit.děkuji za tipy

doplněno 29.01.12 09:17:

doplním foto kde to prasklo

Prasklé wc - jaké lepidlo?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

Předpokládám,že to,,prdlo,,někde v tom oku..S lepidly na tenhle materiál to není nejlepší.Určitě se dá nějaké sehnat ale je špatný,že je to namáhané místo.Prasklo to celé,nebo se jen kus odštípl?I kdyby jen kousek,pří dalším dotahování to nemusí vydržet.No,skusil bych nějaké to lepidlo na keramiku a modlil se...:)

doplněno 28.01.12 22:53:

uhu.cz/...

Ale skušenost s ním nemám...

doplněno 28.01.12 22:59:

Já nechtěl napsat to co kejmilos i když si to myslím taky...:)

to už bych ten hajzlík přilepil rovnou celý,lepené místo určitě dlouhodobě tlak šroubu nevydrží...určitě nechcete slyšel,že asi to vypada na novou mísu;)

tiper*
hodnocení

ne prdlo to nad okem pro šroub.kus se vylomil ale není to dovnitř voda neteče ven.Kus zůstal přišroubovaný a nad tím to prasklo takže myslím že by to mohlo jít.

ale hajzlík bych určitě aspoň trošku položil třeba na silikon jestli to ještě půjde...?

a zkusil to lepidlo,modlení je na místě:)

ahasver4*

Tak skus to lepidlo z odkazu..Ať se zadaří!:)

doplněno 28.01.12 23:26:

Je to speciál právě na tohle...:)

doplněno 29.01.12 09:20:

Jo pravda,tam si ji nerozřízneš..*ua*Tak lep...:)

jabraka*
hodnocení

1x

Žádná měkká lepidla!Použij epoxidový tmel: autodily.oblibene.cz/...

JABRAKA

pecenkav*
hodnocení

1x

Vytvoril sis zavadu, kvuli ktere se ty zachody vymenuji, takze mas smulu, sel bych pro novou misu.Jediny reseni je ho podmaznout natvrdo treba sparovackou a tou zamaznout i tu sparu v praskline, aby se to trosku spojilo a zamaskovalo, ale nepocitej s tim, ze je to nadlouho.

kamill*
hodnocení

0x

Krizový scenár : Dobehneš včas na WC a problem nastané po "dosednutí" na črepy misy .Kamoši u piva sa budú dlhé roky bavit kolko maš štichov .Jika je za 1000

tiper*
hodnocení

myslím že je to v místě kde nehrozí zranění

tiper*
hodnocení

narazil jsem na toto lepidlo a myslím že bude lepší má někdo zkušenost?

zbozi.arkov.cz/...

lui*
hodnocení

0x

Když sečtete cenu kvalitního lepidla, čas který na tom strávíte, tak ta spravená mísa bude dražší než nová. A kdoví jak dlouho takhle opravená bude fungovat, záměrně nehovořím o vzhledu lepeného spoje.

tiper*
hodnocení

lepidlo stojí 200Kč nová mísa Jika kolem 2000Kč to za pokus stojí.A s tím lepeným vzhledem to nebude ani poznat

des*

Prognóza praví,že tento spoj upadne v nejbližší době o5 .Je třeba zkrátka uznat,že informace o montáži byla na místě.Už jsem byl svědkem,jak si zlomil jeden nohu,jak spadl i s mísou na zem,při vychýlení se při utírání se.Bylo to v nejmenovaném letovisku.

lui*

Tahle mísa stojí v Baumaxu kolem tisícovky i se splachovačem.

tiper*
hodnocení

za 1tis? to mi prosím sem hoďte odkaz.Včera jsem v Baumaxu byl a komplet wc Jika lyra plus stojí 2400Kč.!

ahasver4*
hodnocení

0x

Když to není ruplý v tom oku,tak bych se lepení nebál,jen to chce menší sílu při utahování.Ne ,,na krev,,..:)

doplněno 29.01.12 10:54:

Jo,taky to tak vidím..Tak ať se dobře sedí!:)

tiper*
hodnocení

ano musím to slepit vyrovnat podlahu (je křivá rozdíl je cca 1cm ) a potom hajzlík podmáznu lepidlem silikonem a dám šrouby.I kdyby spoj praskl tak hajzl bude přilepený k podlaze po celém spodním obvodu

mě rupl na keramický nádobce WC ten vrchní dekl lepil sem to vysokopevnostním lepidlem mamut glue higt tack od den braven lepim stim kde co obklady na stěnu zrcadla atd a nikdy to nespadlo :)

denbraven.cz/...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím ,

Vyprdni se na lepidla . Keramika je vysoká 40 cm + sedící člověk. Rozteč spodních šroubů asi 25cm což znamená , že páka jako prase.Lepidlo to prostě neudrží . Buď koupit celý nový spodní díl , což nevyjde tak draho jako komplet kombík. Pokud to chceš zachránit ,tak bych ( podle obrázku tam máš lino = odstranit ) to usadil na beton a ten ulomený díl k tomu přiložil. Nevýhodou je , že už to neodděláš jinak než rozbytím. Ale vzhledem k tomu že už je to prasklý , žádná škoda. A toho čtvrt kýble betonu vždy někde seženeš za pivo. Hodně zdaru.

tiper*
hodnocení

dnes jsem udělal pod wc nový beton aby seděl na rovině a prasklý wc jsem slepil 2 složkovým lepidlem Patex na keramiku a kámen.Do zítra vše zatvrdne a v út to vše přidělám a wc k betonu přilepím.Ať se děje vůle boží...

hop®

Na podlaze budete mít jako finální vrstvu beton? Pokud ne, možná bych řešil upevnění WC až po finální úpravě podlahy...

tiper*
hodnocení

ano pod wc bude pouze beton.okolo je lepené staré lino a nyní položim nové viz foto tam už je připravené dekor dřeva to červené je staré přilepené za bolševika

hop®

O.K., ptal jsem se jen proto, že v případě dlažby na beton bych nejdříve položil dlažbu, pak WC usadil s minimálním dotažením a pak při spárování dlažby bych mísu "podspároval". Po zatuhnutí pak stačí jemné dotažení a mísa se nehne.

V případě PVC krytiny okolo mísy Vašemu postupu rozumím a naprosto jej schvaluji! Hezký den! :)

tiper*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]