Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyresit souseda a jeho psy

Od: kejmilos® odpovědí: 25 změna:

Zdravím a prosím o radu,tak jak to bývá v životě.Koupíte si dům na pěkném místě,pohoda,klid,bydlení naprosto super,až na sousedy*cert*.Má rada od Vás je taková,zda-li soused,který chová lovecké psy v kotci na svém pozemku,musí mít pozemek oplocen(se postarat o oplocení pozemku kde je kotec),totiž tyhle naše pozemky spolu sousedí,ale neni oddělen plotem tzn.že psy ktere vypustí s kotce aby se proběhli mohou volně běhat i po mém pozemku či po ostatních pozemcích,kde se podhrabou i pod plotem a dělaj si co chtěji jsou bez dozoru majitele.Dokonce sem viděl jak tihle psy zadavili sousedovi koťata.Tedy co mám dělat,domluva žádná možná to bude tím,že daný pán je místostarostou naší obce...díky

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

vzhledem na to, že chovatel má určité povinnosti ve smyslu zákonů, upozorněte ho na to, že hodláte na svém pozemku uložit otravu na hlodavce... dejte mu to nejlépe písemně na vědomí včas a dopředu s tím, aby mohl svoje zvířata zabezpečit... jakým způsobem to udělá, je jeho problém... pohyb chovaných zvířat podléhá ustanovení Občanského zákoníku

§ 127

(1) Vlastník věci se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Proto zejména nesmí ohrozit sousedovu stavbu nebo pozemek úpravami pozemku nebo úpravami stavby na něm zřízené bez toho, že by učinil dostatečné opatření na upevnění stavby nebo pozemku, nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy, pevnými a tekutými odpady, světlem, stíněním a vibracemi, nesmí nechat chovaná zvířata vnikat na sousedící pozemek a nešetrně, popřípadě v nevhodné roční době odstraňovat ze své půdy kořeny stromu nebo odstraňovat větve stromu přesahující na jeho pozemek.

ovšem bude třeba proštudovat i nařízení o ukládání nástrah a otrav...

doplněno 28.01.12 17:16:

jak píše ladin, zabezpečte si pár fotografií jeho psů na Vašem pozemku...

zajímavé čtení je na vetweb.cz/...

medwed*
hodnocení

4x

V pripade pokud vypusti psy okamzite zavolat policii a nahlasit ho ze te psi ohrozuji a ze je na tebe utoci a to rozhodne bude nejakou vahu mit a kdyz ne za zkousku to stoji...

pt®
hodnocení

3x

Tím, že je někdo místostarosta, jak vidíte nezaručuje, že to bude člověk ohleduplný. Někdy je plot drahá záležitost, ale sloupky a pletivo by mohlo stačit a tak ohradit svůj pozemek.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Podle mě oplotit nemusí, ale musí zabezpečit, aby psi nemohli nikoho ohrozit nebo napadnout. Já bych to vyřešil kamerou, která by "hlídala můj pozemek". Vědomí toho, že někde existuje záznam z kamery je daleko účinnější než nějaké domluvy.

buss
hodnocení

2x

Nikdo není povinen plotit, ale musí zabezpečit, aby se zvířata nemohla volně pohybovat mimo jeho pozemek. Viz obč. zákoník.

jita*
hodnocení

1x

U Nás na dvoře kde bydlí několik rodin pobíhal pes a majitel psa to neřešil.Nebyla s ním žádná domluva.Sousedka v době co byl pes puštěný zavolala na policii a řekla že je tu voně puštěný pes bez VODÍTKA A POLICIE PŘIJELA A PSA ODVEZLA..pes nesmí být puštěný pokud není oplocený pozemek ,musí být na vodítku.Takhle nám to alespoň řílal příslušník policie který nepřijel sám ale měl i uředníka z mísního výboru.Jsou za to pokuty.

dobrak*
hodnocení

0x

Na svém pozemku ,natáhnout elektrický ohradník .Samozřejmě že 12v bude stačit.

artik*
hodnocení

0x

na to je super kuše , na vašem pozemku se můžete bránit

ludak*

Psi za to to nemůžou tak tu kuši zase schovej.

artik*

až ti pes napadne dítě ,budeš psát jinak

ludak*

Tak o psí agresi tu jak sem pochopil nejde.

hodnocení

kuši nemam,ale prak ano a to postačí...díky za příspěvky

ludak*

Jo ale musíš trefit toho vola co si psi neuhlídá.U psa akorát vyvoláš agresi a v ničem si nepomůžeš.

sousedodvedle
hodnocení

0x

položit otrávené návnady.

pepca*
hodnocení

0x

Máš kamaráda který se zabývá radioamatértvím a pod. Psi reagují na zvuk o určitém kmitočtu , který není lidským sluchem slyšitelný. Chovatelé psů také používají podobné píšťalky. Ten na ně může mít jak dobrý , tak špatný účinek. Záleží jak naladíš kmitočet. Jako děcka jsme to zkoušely , tak to udělat nebude žádný problém. (tehdy jsme to montovaly do krabičky od mýdla tek že je to poměrně malé) Jak to použiješ už je na tobě. Pokud jsem tě dobře pochopil , nejde o to psům ublížit , ale aby se vyhýbali určitému místu. No a po nějaké době nastupuje už Pavlovův reflex. Taky nebudeš chtít chodit tam kde ti to bylo nepříjemný.

hodnocení

pánové to je napad,co chte za tu krabičku?...ovšem musim rict ze ti psy jsou naprosto blby jako jejich pan,kdyz mu zdrhnou tak na jeho pistalku vubec nereagujou...

něco o těch krabičkách třeba tady plasicky.cz/... nebo tady odpuzovace.cz/...

a tu konkrétní kus i s cenou deramax.cz/...

nebo deramax.cz/...

v první řadě třeba, aby problém řešil soused, jeho jsou psi...

podejte stížnost na Obecní úřad, do rukou starostovi... uvidíte, jestli to budou hrát do autu... trvejte na písemné odpovědi a nedejte jim dýchat...

pepca*

Hejkale , myslíš to dobře , ale je to na malé vsi. Zkus si tam popudit zastupitelstvo . Kór když jseš tam novej. Ty vopratě v rukách mají oni. To by jsi za chvíli nemohl jít ani na pivo. Pokud bude pan domácí proti těm psům něco podnikat , tak to nemůže říci ani vlastním dětem . Všechno je to na ostudu. Život je boj. ... To co si můžou dovolit lidi ve větších městech , nemůžeš na vsi. Je to blbé , ale je to tak. Ber to prosím jako můj názor.

pepca*

Śpatně jsi to četl . Já jsem nepsal Mám , ale Máš kamaráda. HA já vůj tam nedal otazník. To už si musíš zajistit sám a ten kmitočet by se dal taky myslím někde zjistit. Jako mladí jsme to ladili potenciometrem a vím že kámošův pes při určitém kmitočtu málem vyskočil z kůže. Tehdy jsme použili jako základ ruskou elektronickou stavebnici. ( když si na to vzpomenu , já musel být hrozná sviňa . Jen těch psů co jsme na boudě sežrali. )

m
hodnocení

0x

na sve zahrade bych rozmistil otravene navnady. Pote co je pes sezere je potreba je hned odstranit! Nikdo vam nic nedokaze a majitel az si koupi nove psy, si rad pozemek oploti...

Myslim, ze chovani psu v 21. stoleti je prezitek. Nezakazoval bych to, ale zpoplatnil to, podle vahy psa. Za kazdy kilogram tisickovka rocne. To je fer ne?

kyblik

hm, a blbost je taky přežitek, ne? Tak dáme tisícovku za každý bod IQ pod průměr a radím Ti dobře, začni šetřit...*ee*

m

souhlasim, a dostanu tisicovku za kazdy bod nad prumer?

pt®

"m", přece nechcete navádět tazatele, aby otrávil psy. Copak ten pes za něco může? Vy jste mi také hlava vygumovaná. Když nemáte lepší nápad a radu tak nenavádějte lidi k takovému činu. Pravidla z1 a z7.

ilka*
hodnocení

0x

Psy za to opravdu nemůžou, tak proč jím ubližovat!? Spíš to chce vymyslet něco na majitele!

hodnocení

jedna stara paní mi rikala a dokonce tomu věřím,že se říka že psy berou na sebe čast majitelovy povahy,nejsem si jist jestli mi rozumite...takze cim blbší soused tim blbší pes a snad i naopak všimněte si toho,jestli mate kde tehle vzajemné propojenosti...a u tohoto mojeho případu to jest na 100%... diky za vaše nazory,sou opravdu pestré a musim řict,že suhlasím ze všema,tam jen zaleží na mě jakou mam povahu a jakeho nazoru s chytnu;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]