Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás všechny, kdo zrovna čtete tuhle otázku.Potřebuji poradit :Chci vymalovat obývací pokoj a jelikož mám stěny nerovné, tak uvažuji o nějakém nástřiku, jako např.gotele, nebo jsem také slyšel, že se vyrábí dekorační barvy, které mají strukturovaný vzhled a zakryjí nerovnosti.Máte, prosím, někdo s těmi dekoračnímy barvamy zkušenosti?Hlavně mne zajímá, zda se nanášejí dobře, nebo je potřeba zručnost.Ocením každou Vaši radu a doporučení a předem moc děkuji za odpověď.Alois
Tak je potřeba si uvědomit, že to skryje maximálně nerovnosti ve smyslu dírek, vrypů a místních nalých prohlubní. Rozhodně to nezakryje výstupky či dokonce celoplošné křivé zdi! To Vám zaruší jen třeba sádrová stěrka a pak následná výmalba barevnou barvou. A pak také si nedokážu představit, jak by se do budoucna strukturovaná dekorační barva obnovovala? Dá se uvažovat i třeba nad probarveným štukem, ale to už je opravdu o zručnosti.
Nejprve bych staré nátěry důkladně seškrabal.Po zaschnutí vyrovnal natažením finální stěrky.Pokud jsou nerovnosti moc velké,použít sádrový štuk.Sádrokarton až v posledním případě.
Děkuji Vám za Vaše názory.Tak jsem se nad tím zamyslel a říkám si, že ty stěny nejsou až tak nerovné.Dnes jsem zpravoval praskliny akrylovým tmelem, šlo to dpbře a stěny nejsou tak hrůzové.jsem rád, že jste mi odpověděli.Ty dekorační nátěry jsou dost drahé a nástřik gotele stojí kolem 80kč na m2.Musím si vše zvážit a hlavně uvažovat do budoucna, jak pak na další malování.A možná se i více drží prach v takových vroubkovaných nátěrech.pokud máte ještě někdo nějaké rady, tipy a doporučení budu rád, když mi napíšete.Alois
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.