Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena nové komunikace a IS

Od: macicek* odpovědí: 2 změna:

prosím kolik stojí nová komunikace s IS v délce 100m a šíře 8m /s plynem a bez plynu/?

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

26.01.12 22:15
hodnocení

0x

Hodně.

honzajs

je to podobně, jako dotaz "kolik stojí auto,v benzínu či v naftě" ...

Mám svoji cestu, 60m délka * 5 m šíře + sjezd na obecní asfaltku. Cesta je rovná a v rovině (vyška na začátku a na konci je stejná).

Sjezd - 3*betonová trubka průměr 500 mm (průměr určuje vyhláška dle délky propustku) - 7500,-

- štěrk 5 tun á 360/t + 6 silničních panelů (gratis za odvoz)

Cesta - tkaná geotextilie - únosnost 40kN/m2 - nešetřil jsem, jezdil na velký mix a pumpa - 25 000,-

- recyklát - 2 různé frakce - 120 t po 75,-/t

- bagr 8 h práce.

Výkopek se uložil na parcele.

Taková cesta bohatě stačí na vystavbu, vyšla mě cca na 60 000,-; ve finále jen dosypu jemným štěrkem a položím zatravňováky pro pojezd osobákem + nebo pořeším recyklátem. Chodníky nepotřebuju - cesta není veřejně přístupná.

Nabídky od firem od 150 000,- vejš + DPH. Sám jsem si organizoval a dělal pomocníka, za dva dny bylo hotovo.

Připočtěte dopravu (která je individuální) a svoji práci.

Doporučuji nešetřit na geotextilii - vrátí se to tím, že po zimě nemusíte dosypávat díry a boule.

Šíře cesty stačí 3 m, ale jsem rád, že mám 5m - vyplatí se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]