Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montaz odpadu

Od: martina4* odpovědí: 35 změna:

Ahoj,dnes jsem skladal odpad a nejsem si jisty,jestli to mam dobre. Spoj bileho kolena s bilou trubkou neni ve smeru tekouci vody. Nevim jestli to tak muze byt. Ale netece pres spoj. Martin

Montaz odpadu

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina4*
26.01.12 16:15
hodnocení

Detail

Montaz odpadu #2
kdokoliv*

Máte pravdu v tom, že by to mělo být obráceně ale prakticky vzato, vzhledem k tomu, že koleno obsahuje vnitřní těsnění není čemu by to vadilo. Je to sice z pohledu instalatérů " prasárna" ale účel světí prostředky. A když to neteče tak co řešit myslím, že i do budoucna se nebude nic dít.

doplněno 26.01.12 16:26:

Manžetové těsnění obsažené ve vnitřním průměru kolena je natolik těsné, že to i do budoucna není důvod pro řešení.

hop®
hodnocení

0x

Nevidím větší problém, občas je i nutnost mít spoj "proti srsti" ...

Montaz odpadu #3

solenza*
hodnocení

0x

Koukám, že tam máte napojenou myčku nebo pračku nebo od čeho je ta černá hadice. Takže pokud to nebude zlobit a nebude se to zanášet, tak bych to tak klidně nechal. Hlavně, aby se tam časem třeba nevzpříčily nějaké kousky ,nečistoty atd, aby se to časem nezaneslo. Ale to musíte ověřit časem.

hop®

To vypadá spíš na přepad...

martina4*
hodnocení

Ta cerna hadice je od prepadu z umyvadla. Jake je reseni pokud bych nechtel aby to bylo takhle opacne?

hop®

Místo bílé trubky HT trubku hrdlem nahoru, do ní HT koleno a do něj kousek třeba té bílé roury (mezi hrdlo HT a sifon)

Ale asi bych to klidně nechal tak...

Buď sehnat bílé vnitřní koleno (bez toho rozšířeného hrdla) nebo podle té druhé fotky to vypadá, že by to šlo říznout a udělat z vnějšího kolena to vnitřní. No a použít trubku s hrdlem. Samozřejmě předem změřit, jestli je tento předpoklad správný.

Ale jak už tady bylo několikrát zmíněno, trubky jsou dělané na těsno a není to tlakový spoj, takže byto mělo v pohodě vydržet tak jak to máte.

Montaz odpadu #4

pecenkav*
hodnocení

0x

Muze, to, ze je ta jedna guma obracene vubec nicemu nevadi, kduz se pouzije na spojeni prerusene trubky presuvne hrdlo se dvema gumama, tak je ta jedna taky obracene. V kazdem pripade je to o 100% lepsi, nez pouzit nejakou tu flexi hadici (husi krk).

doplněno 26.01.12 16:50:

Kurva, nez sem stihnul napsat odpoved, tak me to odhlasilo.

doplněno 26.01.12 16:52:

Proto v podstate duplicitni odpoved, to nebyl umysl, to nedelam, na to jsou tady jiny experti.

martina4*
hodnocení

Radeji to teda predelam,nechci se doit toho,ze by to nekdy zaclo kapat primo na dreveny nabytek (jeste namam namontovanou skrinku pod umyvadlem). Jeste mam jeden problem,ta cerna prepadova hadice ma vetsi prumer nez to bile hrdlo,jak pripojit? Dekuji

Opravdu to nepředělávejte udělala jste to lépe než kdejaký instalatér tento spoj je zcela běžný jak je výše uvedeno u přesuvného hrdla

doplněno 26.01.12 19:02:

co je to za umyvadlo že má oddělený přepad ,většinou je způsob provedení že přepad je součástí umyvadla a je napojen tam kde prochází umyvadlová vpust,když je to takle zvláštní tak by ktomu mněl být i sifon přímo k umyvadlu jako set

martina4*
hodnocení

Je to dizajnove umyvadlo z Nemecka a ten originalni system u neho byl,ale teklo to. Byl to takovy krouzek s vyvodem na tu trubku mezi keramikou a sifonem. Upne na nic a jeste to bylo s dalkovym ovladanim spuntu. Koupil jse klick klack nebo jak se to pise:) Martin

pecenkav*

Poslechni macha, nic nepredelavej, chodim po instalaterech opravovat poradny zverstva, to tvoje je v poradkun nicemu to neodporuje a klidne bych to tak udelal taky, pro tu trubku HT bych musel do kramu a pritom muzes pouzit tu, co je soucasti sifonu, coz si udelal ty.

Na tu hadici si kup stahovaci hadicovou pasku na prackovy odpadni hadice a tou to stahni.

Pro macha,s takovymhle systemem prepadu sem se zatim sesel jenom jednou, byl k tomu dodavan specielni set, spis to bylo s tim umyvadlem uz smontovany u vyrobce a kdyz to vyhnilo, protoze to bylo z takovy ty kremikovy slitiny, nebo zo to je za sajrajt, tak byly dost velky starosti to nahradit necim normalnim.Vyrobce toho umyvadla uz to prestala delat.

martina4*
hodnocení

Myslis,ze to pujde stahnout obimkou? Ta cerna hadice neni z gumy,ale s tenkeho plastu. Je takova neforemna a jde celkem volne na ten krk u sifonu. Co to necim omotat?

pecenkav*

To kolinko, na ktery nasazujes ten cernej husi krk, by mel mit bliz u matky taky protiskluzy, aby drzela hadice, a ty by mezi tim ohybem a matkou meli mit vetsi prumer, normalne na odpadni hadici od pracky v pripade volnejsi hadice se to v tom ohybu urizne a tim se ti hadice dostane na vetsi prumer, kam uz jde fest, zalezi na tom, o kolik je ten husi krk vetsi, jestli jde jenom lehce nasadit a nema vetsi vuli, tak by to mela ta paska stahnout, pokud je volnejsi, tak bych uriznul to kolinko a dal bych to na ten vetsi prumer.

martina4*
hodnocení

Ikdyz ten cerny husi krk nasadim az nadoraz (po ohyb) tak je dost volny. No ne ze by tam hodne lital,ale jde lehko

pecenkav*

Za ohybem je to vetsi, zmer si to,pak to v ohybu muzes uriznout, jestli to nelita, tak bys to mel stahnout

martina4*
hodnocení

Tak jsem tu cernou prepadovou hadici nasadil na nejsirsi prumer a stahnul obimkou a tece. Neni to gumova hadice,ale plastova takovy tenky plast. Uz si nevim rady*ee*

pecenkav*

A ses si jistej, ze to tece kolem ty hadice, a ne mezi tou matkou a tou trubickou, na kterou se nasazuje ta hadice? Jinak jestli neni opravdu ta hadice moc volna, tak by se ti to melo podarit, treba mas tu pasku jenom nakrivo a malo dotazenou.

martina4*
hodnocení

Abych pravdu rekl,tak si nejsem jisty, kde to presne teklo. Proste to z tech mist chcalo tak jsem vypl vodu a sel pryc. Zitra se na to podivam. Urcite vim,ze pasku mam rovne a dost utazenou:)

hop®

Martine, tak to pak otřete do sucha (jestli to nestihne oschnout) a zkuste pak vypátrat, kde to teče. Je to docela důležité, dobrou noc... :)

martina4*
hodnocení

Dobre,zitra pisnu. Dobrou

martina4*
hodnocení

Teklo to pod hadici. Sehnal jsem trosku jine hrdlo o vetsim prumeru,ale zase jsem nemel doma tesneni. Musi tam byt jine nez u puvodniho hrdla

martina4*
hodnocení

Tak uz mam tu cernou prepadovou hadici spravne nasazenou na novem hrdle a nikde nic netece. Ale ma to jeden hacek,kdyz pustim vodu a zatahnu spunt tak voda skoro vubec neodtika tim prepadem. Nic neni ucpane a kdyz do te prepadove diry fouknu tak to jde. Nechapu kde je problem. Cim to muze byt?

hop®

Přetéká dřez?

doplněno 01.02.12 23:40:

... teda umyvadlo...

martina4*
02.02.12 16:13
hodnocení

Preteka:(

pecenkav*

A neni to nahodou jenom tim, ze te vody je moc a ten prepad to nestiha? To je v dnesni dobe celkem normalni, ze novy umyvadla maj maly prepadovy diry.

hop®

A odtéká vůbec něco tím přepadem?

Některé ty "čuráčky" - odbočky na připojené přepadu, myčky či pračky bývají z výroby zaslepeny, aby z nich voda netekla ven, pokud přepad, myčku, ... nepřipojíme - záslepku je nutné proříznout.

Opravdu se Vás nechci dotknout, ale mně už se tato nepozornost vymstila - ne doma, ale u zákazníka jsem byl za vola. *zed*

pecenkav*

No o kousek vys pise, ze to profouknout jde, tak snad nefouka jinam, ta zaslepka me taky napadla, ale tu by neprofouk, jak pise.

martina4*
hodnocení

Byla tam v tom hrdle takova gumova klapa,myslel jsem si,ze to neodtika kvuli te klapy tak jsem ji vyhodil a nepomohlo. Ta voda neodika skoro vubec. Mooozna trosku,ale neni to normalni

martina4*
hodnocení

Muze to byt treba tim,ze tu prepadovou hadici nemam primo rovne dolu do hrdla,ale je zatocena?

hop®

Martine, opravdu bych to nechal tak jak to je. Kapající odpad je záležitost, která se časem může sama vyléčit, dírka se ucpe nečistotami. V případě, že to ani po čerstvé montáži neteče, těžko to začne téci v budoucnu...

lumca*
hodnocení

0x

nemělo by to tak být,ale je tam těsnění tak to nevadí

martina4*
hodnocení

Nedalo mi to a predelal jsem to:)

kdyby ste viděl jak kolikrát musí člověk inprovizovat,například jsem zjistil že trubka 110 před 15 lety je jiná než dnešní a nedá se spojit ,kapku jiný pruměr a už to musíte poupravit,jinak bych to nechal jak máte,ono se to tak i tak časem zanáší proto to je dobré občas propláchnout, louhem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]