Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh sádrokartonu

Od: lukasss* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jaký sádrokarton mám koupit. Buď Rigips nebo Norgips. Jaký je v nich rozdíl? Já jen vím, že Norgips je levnější.Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

ceskestavby.cz/...

Tady se dočtete kam a jaký je nejlepší...

doplněno 26.01.12 15:11:

Teda lehce starší článek ale zas tam noc se to nemění..:)

hodnocení

0x

Norgis je nepatrně levnější, páč má delší a hlubší podélnou prohluběň, proto tam pak musíte dát více dražšího tmelu.

OK?

Dále pak jen z odborného hlediska, ten papír co je na Rigipsu je slepen z více vrstev, nežli na Norgipsu. Ale to laik nepozná. (podřadnější papír.)

standam*
hodnocení

0x

Rigips - mene poru, kratke vlakna

Knauf - vice poru, delsi vlakna

Norgrips - mene az zadne vlakna a vice tl. kartonu

Knauf se dela s ruznyma hranama napr. zaoblena (vice tmelu), rovna mene tmelu atd.

Osobne jsem pro Rigips ci Knauf s rovnou podelnou hranou, zde je jen misto na perlin pasku, u zaoblene hrany je nutne dat vice tmelu do stredu pasky (pod pasku), dale at jsou skosene z vyroby pricne spary.

Opět jedna otázka která mě zaujala, co takhle Lafarge gips ;)

standam*

ja napisu, ze nevim :) nejsou to frantici?

U nás ve stavivech berou jen Lafarge, cenově bych řekl jako Rigips, v minulosti jsem ho používal, zatím se žádná závada (praskliny apod.). Naproti tomu jsem koupil Knauf CD, a na stříhání a vrtání byl poměrně tvrdý v porovnání s noname CD.

ludak*

Laf. 12.5 dosti měkká oproti třeba rigipsu.Možná by byla tobrá na ohýbání.

Laf. 15 dobrý ale to užjsou 4 roky co sem to měl v ruce a to byla tvrdota.

jabraka*
hodnocení

0x

S oblibou sleduji seriál na TV JOJ - Náš nový dům - Americká realitní developerská skupina rekonstruuje staré domy,.Zásadní věc,co mě na tom zaujala,zvláště práce se sádrokartonem,je to ,že používají ty nejlevnější materiály,vymlátí starý sádroš baseballovou pálkou a ponechají konstrukci z latí.Pak se nabije na latě sádrokarton,žádné spojovací žlábky,jen se přetáhne lepicí síťkou spára a už se sádruje.Dokonce se na stěny ani nešroubuje,ale přibíjí hřebíkama.Takže pokládám sádrokarton za velice pofiderní materiál když se do něj bouchne a je díra skrz.

JABRAKA

Jardo, proč by se mělo bouchat do stěn pálkou...jak to dopadne s oknem když do něj bouchneš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]