Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Material na dorovnani rozdilu po oblozeni zdi

Od: honza79* odpovědí: 5 změna:

V minulem dotaze jsem resil plisen v mistnosti. Nakonec jsem se rozhodl problem odstranit vapeno kremikovymi deskami. Cast zdi, kde dochazelo k tepelnemu mostu jsem oblozil prave temito deskami o sile 25 mm. Na zdi mi ale vznikl "zub", ktery potrebuji dorovnat, aby vysledkem byla souvisla plocha.

Potreboval bych doporucit nejake desky o stejne sile, ktere bych mohl na zed nalepit flexibilnim lepidlem a zafixovat hmozdinkami. Jde mi o to, aby zed pod nimi mohla "dychat" a aby to neplesnivelo. Zaroven abych na ne mohl zavesit regaly.

Foto snad napovi vice.

doplněno 26.01.12 11:33:

Spatne vlozena fotka, spravne by mela byt (rotate left).

Material na dorovnani rozdilu po oblozeni zdi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

0x

myslíte ,že bych plíseň za linkou mohl pořešit taky křemíkovými deskami?

honza79*
hodnocení

kremikove desky jsou soucasti celeho systemu.

Proc mate za likou plisen?

Kde se vlhkost bere?

Vapenokremikove desky jsou neco jako houba, dokazi do sebe absorbovat velke mnozstvi vody. Pokud je zed vlhka treba od zemni vlhkosti, deska nasakne tolik vody, kolik je schopna a pak se nejspise rozmaci, cili neni vhodna na mista, kde je vlhkost permanentni. Diky vapnu, ktere obsahuje, je alkalicka a takove prostredi plisne nesnasi, proto se tam neusadi. Deska je spise vhodna na vlhko zpusobene kondenzaci, ktere neni stabilni, cili ma deska moznost vydat vodu zpet do prostoru a vy ji odvetrate.

artik*

linka je na obvodové zdi a panelák není zateplen ,proto řeším jak s plísní zatočit

honza79*
hodnocení

Osobne si myslim, ze deska nebude idealnim resenim, protze ji linka "utemuje" a deska nebude moci vyparovat vodu do mistnosti, pokud na ni bude linka primo prisazena. Na desku take asi nebudete moci pridelat obkladacky nebo obkladovou desku mezi hornimi skrinkami a pracovni deskou linky. Zkuste si vygooglit jmeno Masat a vapeno kremikove desky nebo pan Zima redstone, at nedelam nekomu reklamu. Urcite Vam dobre poradi, treba bude stacit jen nejaky nater.

artik*

linku mám 3 roky a nyní ve spodní části dělá plíseň , potřebuju jí odsunout a nějak to ošetřit , než tam zase linku vrátím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]