Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla sem se zeptat-vlastním byt je tam můj syn a chtěla bych tam k němu někoho dát do pronájmu.Musím s dotyčnou osobou sepsat smlouvu o pronájmu a může tam bydlet zatu osobu někdo jiný než ta skterou bude případně sepsaná smlouva? Mám strach abychom nepřišly případně o majetak zcizením nebo zdemolování.Mohu se případně nějak bránit? děkuji Vám.
Smlouva je potřeba vždy, písemná je lepší než ústní. Čím přesnější tím lepší. Kromě osoby ve smlouvě stanovuje zákon jen velmi omezený výčet osob které se mohou nastěhovat bez svolení majitele. Manželka, družka, děti apod. Přijít o majetek zcizením můžete, záleží na tom, jak přesně bude formulován předávací seznam věcí, který nájemník nebo podnájemník písemně převezme s bytem. Pokud Vám cokoliv zcizí můžete se bránit žalobou u soudu, prostě standardními (bez)právními cestami.
děkuji ale mohu se ochránit před tím nějak jak sepíši s dotyčným smlouvu a on si tam nastěhuji někoho jinýho?
Podle mě spíš záleží na tom jestli tam váš syn zůstane.
Jestli k němu chcete někoho jenom proto že nezvládá finanční zátěž tak by stačilo aby tam bydlel s nějakým kámošem kterej mu prostě bude dávat půl peněz za bydlení a taky záleží na dost jinejch věcech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.