Nejste přihlášen/a.
no nic neobvyklého na tom nevidím. Teď třeba u nás "magoři" asfaltují vozovky, což je podle platných tech. předpisů pro pokládku nepřijatelné, jelikož venku mrzne. Zřejmě jde o to, že provozovatel zjistil, že mu ke konci roku zbyly na toto protředky, tak se snaží toho využít a opravuje co se dá. Takže je to někde docela i obvyklé. Mj. podívejte se kolem sebe, jak se zateplují domy. Obvykle to ted taky dodělávají, což není úplně správné . . . Mi.
Pokud majitel budovy nedosržuje vyhlášku o dodávkách teply pro byty (viz jiné vlákno zde), tak páchá přestupek a může dostat pokutu ve správním řízení, na jehož zahájení můžete dát návrh) Pokud jste nájemník, tak máte současně nárok na slevu nájmu.
Našel jsem vyhlášku č. 194/2007, která toto upřesňuje... tzb-info.cz/... , je tedy možné po nich nějak dupat? Protože tohle je snad každý rok, vždycky něco upravují, dělají, něco nefunguje apod... jinak nájemník nejsem, byt jsem koupil a jelikož nemáme měřiče tepla, tak platíme zálohy...
doplněno 06.12.12 20:27:Mimochodem, to, že se moc netopí... nemělo by se to nějak objevit v ročním vyúčtování?
Přestupky páchané na úseku dodávky tepla pro byty jsou uvedeny v zákoně č. 406/2000 Sb. Pokud jste majitelem bytu a současně členem Sdružení vlastníků bytových jednotek (SVJ), tak majitelem budovy je toto SVJ, které by mělo ze zákona tyto povinnosti zajistit. Tlačte tedy na výbor SVJ, aby zjednal nápravu. Případný postih ve správním řízení by měli platit členové výboru SVJ z vlastní kapsy a ne ze společného fondu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.