Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
u domu budu mit přečerpávací jímku s čerpadlem kterou musím napojit na stávající kanalizační řád vzdálenost je asi 30m muže to být napojeno zpusobem že zvrchu do kanalizační roury navrtám díru kám umístím koleno do kterého napojím hadici z přečerpávací jímky? nebude na takovou vzdalenost nějaký problém?
1. Způsob napojení na veřejný kanalizační řad Vám určí správce nebo provozovatel kanalizace.
2. Obvyklý způsob napojení je, že kanalizační přípojka je na hranici pozemku osazena revizní šachtou. Do této šachty bude zaústěn výtlak z přečerpávací jímky. Odtok z revizní šachty do veřejné kanalizace je řešen potrubím, které se na veřejný kanalizační řad napojuje odbočením, v žádném případě navrtáním díry do potrubí hl. řadu. Obvykle tento způsob napojení provozovatel nepovolí.
3. 30 m vzdálenost výtlaku nepředstavuje žádný problém, pokud je osazeno vhodné čerpadlo.
a co kdybych to napojil jak jsem napsal je to da se říct nejrychlejší a nejlevnější řešeni. Žádné šachty prostě napřímo muže mi něco hrozit
Pokud by byla kanalizační šachta od Vašeho domu daleko, napojíte se tak, jak zamýšlíte, tak se to běžně dělá. Samozřejmě po konzultaci s technikem kanalizací.
kanalizačni šachta by byla tech 30m od domu jelikož kanalizační řád je přes silnici je tam i protlak a kanalizace leží dalo by se říct pod silnici ale z příkopy se se k ni tak nějak mirne ze šikma dostanu
Verím ,že nemáte žadné informácie o tom ,že životné prostredie,správca kanalizácie aj správca verejnej komunikácie a obec vám žiadnu "tlakovú kanalizáciu"i na vlastnom pozemku na kolene urobit nepovolia .Táto časť musí mať na Slovensku a určite i ČR protokol o tlakovej skúške .Koledujete si o pokuty. Informujte sa a potom zvážte ,čo projektant ,čo firma,a čo sám .Mám to za sebou a viem ,kto všetko u toho je .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.