Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojeni na kanalizaci

Od: teryn odpovědí: 12 změna:

Dobrý den

u domu budu mit přečerpávací jímku s čerpadlem kterou musím napojit na stávající kanalizační řád vzdálenost je asi 30m muže to být napojeno zpusobem že zvrchu do kanalizační roury navrtám díru kám umístím koleno do kterého napojím hadici z přečerpávací jímky? nebude na takovou vzdalenost nějaký problém?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

saman47*
hodnocení

1x

1. Způsob napojení na veřejný kanalizační řad Vám určí správce nebo provozovatel kanalizace.

2. Obvyklý způsob napojení je, že kanalizační přípojka je na hranici pozemku osazena revizní šachtou. Do této šachty bude zaústěn výtlak z přečerpávací jímky. Odtok z revizní šachty do veřejné kanalizace je řešen potrubím, které se na veřejný kanalizační řad napojuje odbočením, v žádném případě navrtáním díry do potrubí hl. řadu. Obvykle tento způsob napojení provozovatel nepovolí.

3. 30 m vzdálenost výtlaku nepředstavuje žádný problém, pokud je osazeno vhodné čerpadlo.

hodnocení

0x

Napojit to bude nutné v kanalizační šachtě.

hodnocení

0x
30m vzdalenost je malickost..nic hrozneho.
Vytlacne potrubi kanalizace se do sachty napojuje casto, nicmene konkretni podminky Vam sdeli spravce kanalizace.

teryn
hodnocení

a co kdybych to napojil jak jsem napsal je to da se říct nejrychlejší a nejlevnější řešeni. Žádné šachty prostě napřímo muže mi něco hrozit

Pokud je ten usek gravitacni kanalizace Vas, pak si to napojte jak chcete, je to Vase vec.
Pokud je to kanalizace obce, kterou spravuje nejaky spravce, pak musite mit jeho VYJADRENI a SOUHLAS, to je snad logicke..

kjanik112*
hodnocení

0x

Pokud by byla kanalizační šachta od Vašeho domu daleko, napojíte se tak, jak zamýšlíte, tak se to běžně dělá. Samozřejmě po konzultaci s technikem kanalizací.

Nikoliv..pak se to zpravidla a spravne dela jinak.Sachta se udela nova, na pripojce, treba jen kratky gravitacni usek ktery je ze sachty napojen do verejne kanalizace a do teto sachty na pripojce se napoji vytlacna kanalizace.To je ciste a spravne reseni jak by to melo byt.Treba na tom ale konkretni spravce kanalizace trvat nebude, ovsem mel by.

teryn
hodnocení

kanalizačni šachta by byla tech 30m od domu jelikož kanalizační řád je přes silnici je tam i protlak a kanalizace leží dalo by se říct pod silnici ale z příkopy se se k ni tak nějak mirne ze šikma dostanu

Technik nemluvi...technik kresli.
Zkuste to nacrtnout na papir a hodte mi to do mailu „martincakl@seznam.cz”.
Jestli chcete zitra se na to podivam.
Nicmene myslim, ze jsem to popsal dost jasne jak by to melo byt udelane.
teryn
hodnocení

poslal jsem vam takový priblizny náčrt te situace

Zitra na to mrknu, ted jiz nejsem na PC.Ozvu se Vam.

kamill*
hodnocení

0x

Verím ,že nemáte žadné informácie o tom ,že životné prostredie,správca kanalizácie aj správca verejnej komunikácie a obec vám žiadnu "tlakovú kanalizáciu"i na vlastnom pozemku na kolene urobit nepovolia .Táto časť musí mať na Slovensku a určite i ČR protokol o tlakovej skúške .Koledujete si o pokuty. Informujte sa a potom zvážte ,čo projektant ,čo firma,a čo sám .Mám to za sebou a viem ,kto všetko u toho je .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]