Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit:
Jsem student(18let) a bydlím s rodiči v nájemním bytě, mají dluhy, exekutoři jim už zabavily veškeré věci, které měli, sám jsem si do bytu za vydělané peníze pořídil mnoho věcí(na pořízené věci nemám doklad s uvedením svého jména), rodičům přišla další pohledávka s výzvou od exekutorů, kterou uz nejsou schopni splácet, proto mám strach o své věci, vím jak je těžké domoct se svých věcí zpět(pokud mi je zabaví), je možné aby rodiče přihlásili trvalé bydliště na obecní úřad? a mě zůstalo trvalé bydliště pořád v tomto bytě a exekutoři tak neměli nárok na mé věci, děkuji za odpověď.
To by Vám nepomohlo. Trvalý pobyt není důležitý. Důležité je, kde dlužník bydlí a tam také exelutor jde. Pomohlo by Vám jediné-nebydlet pod jednou střechou s dlužníkem.
Jak se ale exekutor dozví, že rodiče opravdu bydlí u mne a nepřišly zde pouze na návštěvu?
Má své "špehy"...Vždycky si dokáží zjistit a ověřit, kde ve skutečnosti prokazatelně dlužník bydlí. (např. vyptáváním se sousedů, obecním úřadě apod.)
Aha, jeste bych se chtel zeptat zda muze byt dluh po urcite dobe promlcen? (jedná se o více jak 20let)
no, po dvaceti letech je dluh promlčen. Ale jestli věřitel dal rodiče k soudu a oni nepodali odpor pro promlčení pohledávky, tak mají smůlu a musí platit.
Chtel bych se zeptat co by jste mi poradil(a)?
Otec dluží už hodně dlouhou dobu peníze(finančnímu úřadu a zdrav.pojišťovně), více jak 20 let, většinu dluhů tvoří neúměrné penále,
nějaké dluhy splácí ale např. zdravotní pojišťovna rozdelila dluhy na více dluhu(jeden splácí a prisel mu dalsí zase ze zdrav. pojistovny) (nevím jestli je to vůbec legální) už nemá z čeho splácet.
co by jste mu navrhl(a) aby udělal(jestli lze jeste neco udelat)?, aby tomu byl vubec kdy konec, otec uz je na pokraji zhrouceni.
No já jsem se dival na internetu jak lze bankrot vyhlasit, a je psano ze je nutno pokryt 30% dluhu za 5 let, ale to by otec se svym platem nebyl schopen
Můj známej měl podobnej problém,ale dlužil jeho syn.Odhlásil ho z trvalého bydliště a měl klid.Nejsem si jist,zda případ řešil exekutor,nebo zatím jen banka.Jinak si myslím,že pokud odhlásíte rodiče z trvalého bydliště,počítejte min.2-3 měsíce,než k odhlášení dojde.Sám jsem teď odhlašoval původní majitele tak vím.
Až bude trvalé bydliště zrušené a exekutoři zaklepou,nepouštějte je dovnitř,oni nebudou mít povolení k domovní prohlídcea policie jim ho nedá.Pokud tam rodiče nebudou ,nemáte se proč bát,jste čistej a nemají vám co dokázat,ale nesmí být exekuce i na vás.Tohle všechno jsem si zjišťoval pro případ,kdyby nějaký problém nastal u mě.Kdy bydlím a vlastním byt,ale nejsem jediný co na něj má trvalé bydliště.U mě je to ale trošku jinej soudek,já to mám vše ošetřené navíc kupní smlouvou atd.ale postup na exekutora by měl být podobný.
Jinak prodávám tak jak jsem nakoupil
Trvalé bydliště, jak jsem říkala, nehraje pro exekutora roli. Ale to, kde dlužník bydlí. To by rodiče nesměli bydlet se synem, aby se tento nemusel obávat a mohl si počínat, jak doporučuje "hecis".Oni si zjistí, kam jít a přijde vykonavatel s rozsudkem. Pokud mu dlužník, či ten, u koho dlužník bydlí, bude bránit ve výkonu, tu policii si zavolá sám a za jejich asistence mu bude muset být umožněn vstup...Oni nepůjdou dělat domovní prohlídku, ale vykonat rozsudek a to je rozdíl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.