Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, nevíte někdo jak si mám poradit s dírou do zdi: zeď je cca 1m tlustá a díru do ní potřebuju udělat pro trubku na odpad ze dřezu, tzn. průměr díry min. 40 mm...
Díky za rady...
doplněno 22.01.12 21:57:Ta zeď je cihlová, aspoň z obou stran tak 20 cm do hloubky, dál jsem se vrtákem nedostal...
pro hezrone: pootočením se uvolní kousky cihel nebo kamínky okolo trubky, spadnou na na spodek otvoru a nedřou se mezi trubkou a stěnami díry... dále mám kontrolu, že trubka jde v otvoru volně, že ji bezhlavě nebiju někam, kde se zaklíní a odkud ji potom budu mít problém uvolnit a vytáhnout...
přesně, já dělal 3-4 cm pro husí krk do 60 cm cihly, trubkový majzlik a za 20 minut bylo hotovo
Pokud je to cihlová zeď,tak poměrně jednoduché je sekání pomocí rourového sekáče.Pokud je tam ovšem kámen,tak se bez vrtacího kladiva a speciálního prfodlouženého vrtáku neobejdeš.
JABRAKA
doplněno 22.01.12 22:08:Ten rourák je jako ta lešenářská trubka,ale zubatá,dokonce i navařenými zuby z tvrdokovu.
JABRAKA
Dobrýá rada: hlavně to do metrové zdi nedělejte nějakou partizánštinou. Trubka je 40ka? Takže počítejte otvor min 45, protože jinak to tam nenarvete. Klasické i diamantové vrtáky se opotřebují a pak není průměr 40 ale 39 a jste v loji.
Doporučuju google, diamantové vrtání a lokalita, nebo jádrové vrtání a lokalita. Ceny jsou kolem 2000 za metr a doprava k tomu.
Když si půjčíte vrtačku a nedělal jste to nikdy, může to dopadnout všelijak .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.