Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou expazni nádobu

Od: hossta odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Vím,že nelze jenom tak vypočítat jak velkou expanzní nádobu použít na topení,ale přeci jenom jsem si řekl že se zkusím zeptat která by mohla cca stačit a s jakou mám počítat.

Jedná se o 7 ks radiátoru rozměry 500 x 900 mm.Vedení je v 25 s nuceným oběhovým čerpadlem.

Děkuji za každou radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dobrak*
hodnocení

0x

Do 15litrů ti bude stačit každá na 100%. Sám mám o 2kusy radiátorů víc a expančka 12litru.

dobrak*

Ještě dodám,dům jednopatrový a výtlačná výška 6-7metrů ,nuceným oběhem.

hossta
hodnocení

Díky moc za radu.Ten dům mám podobný taky jedno patro a výtlak cca 5-7 m.
Děkuji

pecenkav*
hodnocení

0x

Expanzka by mela mit objem 10% z celkoveho mnozstvi vody v systemu.

doplněno 22.01.12 22:03:

Vubec neni podstatna nejaka vyska a nebo pocet radiatoru a nebo pater budovy, jedine mnozstvi vody.

patis*
hodnocení

0x

expazni nadobu 30 l...pred expanz by mel prijit kul uzaver s odpoustenim ze strany expanze aby se dal zmerit tlak vzduchu,protoze tlak vzduchu v expanzi se mezi kdyz se odpusti tlak vody... Dubec.Tomas,@seznam.cz

pepeee*

určitě tam nepatří obyčejný kulovy uzávě,r ale specialni ventyl, na pojoštovací armaturu nepatří žádný ventyl!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]