Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě bytu - zápisy ze shromáždění

Od: gorka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je možnost podívat se do zápisů shromáždění společenství vlastníků před koupí nějakého bytu? Máte s tím zkušenosti? Event. poprosit prodávajícího bytu nebo předsedu, aby člověk byl v obraze do čeho jde? Na vesnici je to jednuduché, ale jak mám vědět v Praze, jaké jsou vzhaty v komunitě, když tam nemám kamaráda, známých? Kdo by mi mohl podat referebce. Prodávající bude říkat všechny sousedi jsou fajn, a žádný problém. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Nejlepší je potkat v domě sousedku-drbnu a dozvíte se spoustu věcí. Dcera když kupovala byt tak měla jeden krásný vybraný a šla se do domu podívat v přízemí stará drbna se hned dala s novým člověkem do řeči a mezi řečí prohodila, že paní v 1 patře má 6 koček a sbírá odpadky co si nosí do bytu a už tam byli 2x hasiči, pán ve 4 patře má dva psy a ti pernamentně štěkají a perličkou bylo když se dcery zeptala " snad nemáte a neplánujete děti, to už by tu bylo k nevydržení ta dvojčata tu dělají celý den kravál a matka sedí v hospodě". Tak šla dcera raděj jinam a opět nejdříve prohodila pár slov s hodnou důchodkyní z baráku. Každý barák nějakou takovou má i ten náš má 80ti letou paní co sedí celé dny u okna a jak jde do domu někdo cizí hned sonduje.

gorka*

Bohužel novostavby v Praze takové drbny nemají. Možná za 40-50 let. Ale nápad je dobrý.

lidka*
hodnocení

1x

Moc nevěřím tomu, že by vám společenství ukázalo zápisy ještě před vlastní koupí. Ale jistě to za zkoušku stojí - maximálně vás mohou odmítnout. Některá společenství mají dokonce i vlastní internetové stránky - tak zkuste pohledat. Já bych ještě vsadila na návštěvu budoucích sousedů. A to nejen vedle, ale i v patře nad vámi a pod vámi. Věřte mi, že zajímat se o sousedy - to mohu jenom doporučit. Není nic tak hrozného, jak špatní a především hádaví sousedi. Co já jsem zažila na vlastní kůži, to je na román - hororový. A nejlepší mé rozhodnutí z posledních 5 let bylo, přestěhovat se po více než 40 letech bydlení v pěkném vlastním domečku a na krásném místě. Ale vůbec toho nelituji, protože jinak bych už dneska neseděla u počítače, ale byla rozptýlená na loučce. ;) Takže s vámi stoprocentně souhlasím - je to velice důležité!

jabraka*

Stopro souhlasím s Liduškou.Není důležité,znát zápisy ze schůzí.To člověku moc neřekne.Je potřeba vědět,s kým budu bydlet.Důležité je nakouknout do katastru nemovitostí,tam by mohly být nějaké zádrhele.(věcné břemeno,předběžný prodej a pod)

JABRAKA

gorka*

Děkuji, myslíte, také do katastru sousedů? To mně nenapadlo. Děkuji.

jabraka*

Katastr zaznamenává všechny vlastníky nemovitosti,tebe zajímá jen tvůj vlastní byt,zda odpovídá vlastník,od nějž byt kupuješ.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]