Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nanosklo v praxi

Od: frony® odpovědí: 11 změna:

Chtěl bych se zeptat, zdali již někdo vyzkoušel nanosklo v praxi. Zajímá mě myšlenka, že bych na chalupě venkovní stěnu, kde se dlouho drží sníh, nastříkal nanosklem a to by následně nepropustilo do zdiva vodu a vlhkost. Dle toho co píšou a jsou videa, tak voda zcela zteče a nezůstanou ani památky. Zkoušel to někdo? Viděl někdo v praxi? Nebo jde o další fígl prodejců a výrobců jak vytahat z lidí prachy?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Nanosklo na graffiti úspěšně funguje, ale musíte počítat s tím, že vlhkost nepůjde ani druhým směrem. R.
hodnocení

to co jsem se dočetl, tak je psáno, že je prodyšné... samozřejmě mi to také přišlo divné, že jedním směrem ano a druhým ne, proto jsem se ptal... je to tedy možné použít jako zábranu proti sněhu na soklech domu?

mvroz

nanosklo je paro propustné , hydrofobní, to znamená že není ani hydroizolační ani vodotěsné ani parotěsné. pro představu je to tak, že pokud bude plocha , která je ošetřena nanosklem vystavena dlouhodobému působení vody, tak vlhkost propustí dovnitř, ale pokud nastanou podmíky kdy bude sucho , pak propustí vlhkost bez jakýchkoli zábran ven. hovořím z vlastní zkušenosti.

rew
hodnocení

0x

Chci to taky,

kde se to da koupit? potrebuju toho jen par litru na jednu zed na terase...

nano-sklo.cz/... pár blbostí je tady.Taky bych to chtěl vidět na vlastní oči.Uvažuji,že bych to objednal na skleněné dveře do sprcháče

rew

Az to budes mit, zkus to na skla od auta, co to udela a dej vedet!

tak nevím,taky mě to napadlo,ale měl bych strach,že to bude lámat světlo,nebo dělat nějaký jiný nežádoucí efekt.Ale to tam bude určitě napsané.

nikolasbrno

Určitě bych něco nekupoval na webu, který vypadá jako od prodejce ovčího rouna a má adresu ...@seznam.cz.

Produkty pro odpuzování vody na bázi nanočástic určitě mají renomovaní výrobci. Sklo s nanočásticemi by ale takto mělo být vyrobeno - moje doměnka. Nátěr nikdy nic nevyrdží. Jakékoli nástřiky jsou dočasné a spíe marketingově zajímavé.

Co se týče penetrace například betonů nebo kamene, to je jiná. Ale sklo nemá žádnou nasákavost, takže logicky natírat sklo je vždy hodně nejisté.

mvroz

pozor na prodejce, kteří prodávají nanosklo jako takové! aby jste opravdu využili potenciálu nanotechnologie musíte si představit , že to jsou částice menší než buńka,takže, když vezmete nanosklo a naaplikujete ho na neočištěný povrch, tak ve skutečnosti obalíte částice prachu a jiných nečistot, ale nedostanete se k ,,pevnému,,podkladu,proto je nutné podklad dobře očistit a připravit povrch pro nanesení nanočástic .vybírejte nanotechnologie u firem , které nabízejí ucelené balíčky tj čistič + nanoimpregnace pro nesavé materiály abrazivní čistič+nanoodmašťovač+nanoimpregnace .je jich jen několik a jen jedna má zastopení téměř po celé čr takže můžete ušetřit za poštovné :)

nanoteam
hodnocení

0x

Chtěl bych krátce reagovat na dotaz ohledně praktických zkušeností s anosklem. Naše společnost Nanoteam s.r.o. se zabývá profesionální aplikací nanopovlaků na různé povrchy. V principu jde o změnu povrchové plochy a tím i napětí. Povrch ošetřený nanopovlakem je silně hydrofobní a tím zabraňuje pronikání vlhkosti do struktury materiálu. Více na www.nanoteam.org

mvroz
hodnocení

0x

nanosklo je skvělá věc, zabývám se distribucí a prodejem teprve krátce, fungujeto až neuěřitelně, ale je bezpodmínečně nutné dodržet technologický postup aplikace jinak jsou účinky slabé, nebo krátkodobé . můžete navštívit naše stráky, zatím jsou ve výstavbě ale objednávky už přijímáme . zdraví nano4peace.cz

facebook.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]