Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napěnit mléko pro kafe latté?

Od: dragonfly* odpovědí: 6 změna:

Na vánoce jsem koupil kávovar na kapsle nespresso. Teď bych ho chtěl rozšířit o zařízení na ohřáti a napěnění mléka pro výrobu kafe latté nebo capuccina. Takové zařízení dělá přímo i nespresso, ale cena mi příjde trochu přemrštěné (2200 Kc). Nemáte někdo zkušenost s nějakým podobným zařízením, které by mělo stejnou funkci?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ter*
hodnocení

0x

Já mám zkušenosti s výborným přístrojem :)

Jmenuje se Smothie maker :)... Je to tedy především na ovocné šťávy, přesnídávky a tak, ale když se dotoho dá vlažné mléko, tak máte dokonalou pěnu- i studené mléko :)... Dá se v něm udělat i ledová káva, je to skvělá věc :) a stojí něco okolo 900-1000 Kč :)

pb®
hodnocení

0x

Prave z toho duvodu, ze piju jen capuccino nebo latte, jsme si poridili kavovar s napenovacem na mletou kavu. Spokojensot naramna, kava vynikajici. Mam i mixer na baterky s pruzinkou, cena asi 200Kc. Je to kram, mleko sice napeni, ale neni to ta spravna husta pena, na ktere drzi kostka cukru. Spravne capuccino ma mit tak hustou penu, ktera vydrzi, nez kafe dopijete. At koupite cokoliv, pouzivejte jen plnotucne mleko, z toho je pena nejlepsi.

cyril*

S poslední větou bych se zdráhal souhlasit. Spíše je to tak, že nedostatečná kvalita přístroje je nahrazována jakousi vyšší kvalitou použitého mléka. Sám používám profi automat z trochu jiné cenové kategorie a u něho výrobce naopak doporučuje obyčejné méně tučné mléko. Výsledný efekt je nesrovnatelně lepší než s "kvalitnějším" mlékem. Rozdíl v chuti je již v kávě samotné - čerstvě namletá kvalitní zrnková káva v kávovaru se nedá s kapslemi porovnávat. Ale je to možná jen můj subjektivní názor. ;)

chrisdux
Troufám si v tomto ohledu oponovat: není kapsle jako kapsle. Zrovna Nespresso je myslím celkem dobrý způsob, jak může i laik připravit velice chutnou kávu. Ostatní kapslové kávovary opravdu příliš valné nebývají. Tuším, že v nějakém testu kávovarů uveřejněném v MF, kde připravovali a ochutnávali kávu zkušení baristé, se Nespresso dokonce umístilo na 2. místě z asi dvacítky testovaných a přístrojů...
dragonfly*

Taky si myslím, že nespresso kapsle patří spíš k těm lepším. Kafe z profi automatu bude asi zas trochu jinde, ale pro kapslové přístroje mluví zas jiné výhody - praktické. Ale zpět k původní otazce. Našel jsem na netu několik výýrobku, které slouží k ohřátí a napěnění mléka. Jsou to většinou takové male rychlovarné konvičky. Stoji skoro polovic než zmíňovaný výrobek od Nespressa, takže se pořídím asi toto.

xpj*

Máme docela dobré zkušenosti s touto (mám pocit, že se stejná prodává i pod jinými názvy) : penice-mleka.heureka.cz/...

V práci máme DeLonghi Nespresso stroj, který pěnu dělá sám, ale to je investice cca 7000-8000Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]