Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Bydlíme s přítelem v panelákovém bytě 2+1. Byt prošel kompletní rekonstrukcí. Nyní nám ovšem nastav problém kam umístit dětský pokoj. Napadlo nás, že jediným možným řešením je přesunout kuchyň do obývacího pokoje vedle kuchyně a místo kuchyně udělat malou ložnici a dětský pokoj dát místo současné ložnice. Myslíte, že tento nápad je reálný? V příloze zasílám současný půdorys kuchyně a obývacího pokoje a prosím Vás o radu, jak nejlépe přesunout kuchyň (včetně jídelního koutu) do obývacího pokoje s tím, že bychom kuchyň chtěli mít umístěnou pod oknem. Počítáme s tím, že současný nábytek (sedačka,kuchynšká linka, jídelní stůl) bude vyměněn za nový s vyhovujícími rozměry dle možností místnosti).
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Markéta M.
Markétko,chápu,že jako žena se na problém díváte jen z hlediska dispozice bytu.Ovšem přesunutí kuchyně tak daleko od instalační šachty by vyžadovalo značné zednické úpravy,funkce odpadní soustavy by asi byla nejistá.Myslím,že by rozumnější bylo rozdělit spíše obývák a tam vytvořit dětský koutek.Kuchyní nehýbat.
JABRAKA
Vidím to úplně stejně. Vytvořit pokojík v místě sedačky. Buď vymezený jenom závěsem nebo stěnu s prosklenou horní částí.
Moc děkuji za Váši radu. Na problém se rozhodně nedívám jen z pohledu dispozice
Ba naopak nás právě instalace velmi tíží a proto prosím o radu jak nejjednodušeji to vyřešit. Ale nechceme to řešit dětským pokojem (či ložnicí) umístěným v obývacím pokoji, protože nám to nepřijde jako dobré řešení ať již z důvodu soukromí tak i z důvodu estetického. Uvítám další nápady. Děkuji
Markéto, sedačku bych dala do rohu naproti vst. dveřím do obýváku. Kuch. linku kolmo na stěnu koupelny, kde je TV, jídelnu bych nechala. A TV před linku proti sedačce. Ložnici, kde je nyní kuchyně. Při vstupu do ložnice bys ale obcházela linku. Chválím, že chcete udělat z ložnice dět. pokoj. Ložnice je jen na spaní a původní kuchyně na využití ložnice stačí.
Tak tohle je asi zatím nejlepší nápad. Ložnice by asi měla být samostatná a dětský pokoj taky, řešit to nějakým koutem odděleným závěsem nevidím jako šťastnej nápad. Vzájemný rušení by alespon na mě rozhodně nebylo.
A když hnout s kuchyní tak nejjednodušší to bude na současné místo televize. Jestli kolmo na zeď nebo podél zdi je na další úvahu o ohledem na další dipozice.
Moc děkuji za odpověď. Také si myslím, že nám nic jiného nezbyde, než spojit kuchyň s obývacím pkojem. Rozhodně nechceme dělat různá provizorní řešení typu dět.pokoj či ložnice přímo v obýváku. Chceme soukromí dopřát nám i dětem,takže to budeme muset přesunout. A Vás nápad rozhodně stojí za zamyšlenou. Děkuji
ta současná ložnice není podstatná...ta se jen předělá na dětský pokoj...problém je jak pořešit přesun kuchyně do obývacího pokoje ![]()
Bude nutné vyřešit vodu, odpad a vzduchotechniku, což nebude jednoduché. Pokud bych tohle pominul, tak ideální místo pro kuchyň by bylo naproti vstupním dveřím do obýváku, v místě sedačky. To je ale právě z výše uvedených důvodů nereálné. Odborníci se jistě vyjádří, ale stoupačky jsou prostě dané.
Tak udělat se dá snad všechno. Ovšem někdy se musí vyřešit několik vcelku velkých problémů. Jako jeden z nejmenších problémů bych viděl schovaný topení za přesunutou linkou. Větší problém asi budou instalace. Elektrika, voda odpady. Bez toho to nepůjde a nebude zase až taková sranda, ne že by to nešlo, všechno jde, ale tady to vidím na větší zásah.
Přesně takovouto dispozici jsem měl také a z kuchyně jsem udělal ložnici. Vyřešil jsem to přesunutím linky do míst kde máte tv, jen to chce natahat elektriku vodu a odpad. Není to problém, vodu a odpad jsem táhnul podél zdi původní kuchyně a schoval sádrokartonem
3. okno je ve stávající ložnice...ta na plánku není, protože potřebuji vyřešit obývák a kuchyň
Moc děkuji. Jsem ráda, že někdo řešil podobný problém a má s tím kladnou zkušenost ![]()
A nemáte,prosím Vás, plánek, jak jste tu kuchyň vyřešil? Vymýšlíme jak nejlépe vše rozvrhnout s dostatečně velkou kuchyňskou pracovní plochou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.