Nejste přihlášen/a.
Obrázek 2 je vložen níže, bohužel nejdou vložit dva zaráz
Já to mám jednoduše každé zvlášť ukončené na fasádě s plastovou zpětnou klapkou. Je nějaký důvod ke slučování a vyvedení na střechu?
z koupelny odchází (i samotížně) vlhký vzduch a ten na studených stěnách roury vedené přes neizolovanou půdu kondenzuje na vodu, která se vrací dolů do koupelny... s tím nic neuděláte, teda s fyzikálními zákony... takže jak píše kolega, vložit do půdy kousek vodorovné části nebo jen průhyb - esíčko, ve kterém se bude zdržovat voda a odtékat někam... kam, to je další Nerudovská otázka... ovšem i ve stěnách je roura ochlazovaná, takže vlhkost se bude srážet skoro hned u přechodu z koupelny do stoupačky...zkusit vložit do Téčkanad otvor z koupelny jen malý "okap" aby voda odkapávala do roury směrem k WC a na spodku u WC dát místo kolena téčko, zredukovat a odvádět vodu do odpadu nebo splachovací nádržky...
další možností je, že před tím odcházel - stoupal vlhký vzduch bez překážek rovnou rourou rovnou ven pod střechu, dnes máte vloženou vrapovou hadici, koleno a nahoře klobouček vývodu nad střechu... to vše způsobuje brzdění průtoku teplého vlhkého vzduchu, který "nevyletí do luftu", ale motá se přes kolena, cirkuluje okolo těch záhybů v hadici a zarazí se v menším průřezu vývodu nad střechu... má dost času kondenzovat...
dále chci upozornit, že ventilátor vložený do potrubí třeba na půdě není vhodné řešení... i když nebude zapnutý, vlhký teplý vzduch bude na jeho studených lopatkách kondenzovat, při mrazech namrzat, až lopatky přimrznou k obalu.. pokud pustíte takto "zastavený" ventilátor, velmi rychle shoří vinutí , případně i půda a barák... vím to z vlastní praxe, synovi naštěstí odešel jen ten zamrznutý ventilátor, barák ještě stojí...
vhodnější by byly dva ventilátory + dvě zpětné klapky vložené do potrubí hned za ventilátory.. bez klapky budete mít WC i v koupelně...
doplněno 22.01.12 09:15:oprava...shromažďovat kondenzát na půdě v esíčku je také blbost... teda v zimě... zamrzne a stejně potom bude stékat dolů, nebo ucpe otvor, zmenší průřez, zpomalí rychlost, prostě problém... v letě sice nezamrzne, ale zase nebude kondenzovat, takže nebude problém...
nejsem vzduchotechnik, jen mám jakés takés zkušenosti... doufám, že mne profíci moc nezkritizují...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.