Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení mezi a pod krokvemi - Parozábrana

Od: mjr* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

momentálně řeším v rámci rekonstrukce mansardového bytu zateplení mansardy ( skoln 78° ).

Potreboval bych zkontrolovat zvolenou skladbu zatepleni, především parozábranu.

- Střešní krytina: Bramac Alpská taška

- Lať + Kontralať

- Kontaktní (difúzně otevřená) folie

- Tepelná izolace mezi krokvemi (160 mm)

- Tepelna izolace pod krokvemi (40 mm)

- Parozábrana (DAPE AB)

- Tepelná izolace mezi CD profily (50 mm)

- SDK

V tomto složení by reflexní funkce parozábrany byla eliminována.

Jde mi o to, zda by se mi vyplatilo spíše

3. vrstvu tepelné izolace vynechat a nechat pouze potřebnou mezeru mezi CD profily pro zachovani reflexni funkce parobrzdy, nebo tuto funkci ozelet a misto toho instalovat mezi Cd profily 3. vrstvu tepelne izolace.

Z disproporcnich duvodu si musim vyprat to, nebo ono, nemam prostor na instalaci 3. vrstvy izolace zarovan s mezerou.

Predem dekuji za odpovedi.

Zateplení mezi a pod krokvemi - Parozábrana

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Myslím žes to vymyslel vhodně,podle zásad zateplení.

JABRAKA

figurek*
hodnocení

2x

dobrý den.

Tepelná izolace obvykle končí parozábranou, pod kterou už nebývá další izolační vrstva. Tento systém ale platí především pro velké plechové střechy všelijakých velkoskladů a hal.

U rodinných domků je tomu ale trochu jinak, protože tepelná izolace vás má chránit nejen v zimě před zimou, ale i v létě před horkem, prostupujícím z rozpálené střechy. Radil bych vám mezi CD profily tu 3. vrstvu tepelné izolace vložit. Neprohloupíte.

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den ja jsem to resil podobne jsem zatim spokojeny nikde zadna vlhkost

hodnocení

0x

Já nevím co bude za místnost pod sádrošem, ale osobně bych to vůbec takto nedělal.

1) je slabá tepelná izolace, 20 cm je žalostně málo

2) pokud je koupelna pod tímto zateplením, nesplníte normu a můžete mít problémy.

Nevím co si slibujete od odrazivosti parozábrany, ale je vypočítání mnoha odborníky, že je lepší mezeru vyplnit izolací, jak spoléhat na odrazivost.

Něco jiného by bylo u silné vrstvy izolace, třeba od 30cm. tam pak dělejte odrazivost..

Zateplení mezi a pod krokvemi - Parozábrana #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]