Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním stolařskou pásovou brusku a potřeboval bych poradit čím/jak spojit brusný pás. Brusku jsem koupil od známého a ten říkal, že pásy spojoval papírovou lepenkou, která se máčí ve vodě aby lepila. Tu jsem ale nikde nemohl sehnat tak se ptám, čím jiným by se pás dal spojit, abych si ho nemusel nechat dělat na míru jelikož jsem už brusivo zakoupil.
Děkuji za případné odpovědi.
Pokud myslíte brusku jako stroj - ne tedy ruční strojek, tak spojování těchto pásů se dá udělat v domácích podmínkách. První krok je znát přesně potřebnou délku pásu. Pak je potřeba pás uříznout - jde sice použít výše zmíněný cinkovací přípravek, ale v praxi ho používá málokdo. Nás učili lepit pásy seříznuté na 45° - tedy spoj není kolmý k hraně pásu, ale je právě pod úhlem 45°. Pak je důležité připravit spoj - tedy pás perfektně srovnat, aby nesjížděl. Vlastní lepení se provádělo opravdu lepící páskou k namáčení. Pásky však dříve příliš nedržely, proto jsme je namáčeli v řídkém Duvilaxu či Disperkolu (disperz. lepidle). Vrstvy lepenky se lepí podél pásu, ne napříč. Dávaly se tak 2 až tři vrstvy, podle tloušťky lepící pásky. Velkou pozornost je třeba věnovat přilepení konců pásky, jinak se spoj rychle rozpadá.
Nutno ale dodat, že v současnosti si pásy lepí opravdu málokdo, je poměrně dost firem, které pásy lepí na zakázku - nutno přiznat, že spoj bývá přesnější a lépe drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.