Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Financování vlastního bydlení

Od: albur* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, zda tady nemá někdo přehled o změnách u finančních produktů - stavební spoření, hypotéky. Jsou i nějaké další možnosti? Uvažuju o koupi bytu, tak zjišťuju, jak by to bylo nejvýhodnější. Možná zkombinovat nějaké produkty? Děkuju za případné odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Nebudu se vyjadřovat ke způsobu financování. Protože to záleží především na vašich příjmech a tím i množností splácení a i samozřejmě jakou část jste schopen zafinacovat z vlastních úspor. Ale doporučila bych sledovat vyhlášené dražby nemovitostí. Při potřebných informacích a šikovnosti při samotné dražbě je šance získat nemovitost za velice slušnou cenu. Ale je potřeba tomu věnovat čas a hledat. centralniadresa.cz/..., portaldrazeb.cz/..., registrexekuci.cz/... Hodně štěstí! *tuc*

albur*
hodnocení

Lidko, děkuju, tohle už mě taky napadlo. Máš s tím nějakou zkušenost? Jak to probíhá? Musím složit nějaké peníze dopředu? Díky za odpověď.

lidka*
Osobně jsem se neúčastnila dražeb, ale vyhledávala jsem vhodné nemovitosti pro zeťáčka. Zálohy se tuším skládají, mám ale takový pocit, že dokonce v některých případech nejsou vratné. Ale možná, že to tak úplně není. Stačí si otevřít pár dražebních vyhlášek a tam jsou uvedeny veškeré informace ohledně vyhlášené dražby. Tak si vyhledejte některou poblíž vašeho bydliště a absolvujte to celé od prohlídky až po dražbu, pokud není stanovený poplatek. A nebo zkuste se k někomu připojit, třeba vás nějaká dobrá duše na dražbu vezme. Dneska zrovna ukazovali dražby někde v Přerově - v nabídce bylo mnoho pěkných aut a veškerého vybavení domácnosti. U toho vybavení se snad poplatky neskládají. doplněno 20.01.12 20:29:Zde jsou stručné informace o průběhu dražby a co je hlavní zde uvádějí, že v případě neúspěchu je dražební jistota vratná v plné výši. *tanec* inzerce-realit.com/... také zde: Dražební jistota - podmínkou účasti dražby je složení peněžních prostředků nebo bankovní záruky. Výši a termín, do kterého musí být složena dražebníkovi, stanoví dražební vyhláška. Nevydraží-li účastník dražby předmět dražby, je dražebník povinen dražební jistotu bez zbytečného odkladu.Zdroj: reality-news.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]