Nejste přihlášen/a.
Ahoj, všichni šikovní lidé! Nevím si rady s pověšením záclon. Koupila jsem pro záclony vodící kolejnici z dřevotřísky a teď nevím jak ji přidělat. Jsou dvě, každá 2,5 m dlouhá, tzn dohromady 10 kotvících vrutů.
Protože vrtat umím a vlastním dobrou příklepovou vrtačku B&D , pustila jsem se do vrtání do betonového stropu, ale brzy jsem to vzdala. Nevím, jestli jsem postupovala správně: patří tam hmoždinky č.6, tak jsem koupila kvalitní vrtáky do železobetonu č.6 a 3 a nejdřív jsem začla s tím menším vrtákem, nasadila příklep a rychlost 2. Jenže jsem se nedostala hloub než do půl centimetru a dál mi to nejde, pravá polovina těla brní a výsledek žádný. Při představě vrtání 10 děr jsem utekla z boje. Buďto nemám dost síly nebo dělám něco blbě? Poraďte mi prosím. Asi by bylo nejjednoduší povolat na to chlapa nebo firmu, ale to nechci. Můj chlap se toho bojí a platit za to firmě jsem moc lakomá.
Napadlo mě, jestli ty kolejnice nejdou přilepit. Prý dnes existují lepidla na všechno. Je teda i takové, co přilepí pevně dřevtřísku ke zděnému stropu? Díky za blbuvzdornou odpoveď...
Posuňte díry dva centimetry nahoru nebo dolů. Mohla jste narazit na kámen - dá se rozbít průbojníkem a pokračovat, nebo se muvyhnout - ale chcete-li dělat deset děr, pořád je šance, že se trefíte do nějakého kamínku, který to dobrovolně nepustí dál a bude mu třeba "domluvit".
Když to nepůjde po dobrém, vezměte větší kladivo.
Tak takhle. Díky za odpověď. To se asi budu muset vydat do půjčovny profi nářadí. Akorát, že v těchle chlapskejch obchodech na mě vždycky koukají, jako bych spadla z višně, protože neznám tu nářadovou terminologii. No aspoň se chlapi pobaví...
Já to sice nevidím, ale jde-li o panel, tak pravděpodobnost, že narazíte na kamínek, nebo drát, je dost vysoká. S drátem (výztuhou) neuděláte nic, ale zase pokud jna ni narazíte jednou, je pravděpodobné, že ve stejné lajně (vodorovně nebo svisle) bude po celé délce - dovnitř se dávají kari-síta. A pokud narazíte na křemínek, tak jediná šance je ho rozbít průbojníkem, protože příklep obyčejné příklepové vrtačky na to opravdu nestačí.
Bezva. Zkusím teda začít kousek šikmo vedle a když mi to zas někde nepůjde, tak půjdu pro průbojník. Díky.
Ale vrtáte-li do Ytongu, pak nepotřebujete ani příklep - to se stačí jen "škaredě podívat" a díry jsou hotové.
Zita.Nevím,jakou jsi použila vrtačku.V panelácích vrtám často a rád,používám vrtací kladivo Bosch.Obzvlášť do stropních panelů mi trvá vyvrtání dírky 8x60 mm tři sekundy.Ale ta vrtačka musí být na vrtání s příklepem nastavena!Mám k tomu i speciání vrtáky se zvláštním uchycením.Do stropu mám spíše problémy s tím,trefit se mimo stropní dutiny,v nichž zase hmoždinka nedrží.A ta konzole musí bezpečně držet už na 4 šroubech,volil bych hmoždinky průměr 8 mm a odpovídající vruty.Ty by měly být dlouhé jako hmoždinka + tloušťka prkna,ne delší!
Samozřejmě lze i záclonovou konzoli přilepit,ale nedoporučoval bych to.Je pak třeba celou plochu oškrabat až na panel a už kvůli tomu svinčíku bych to neradil ani největšímu nepříteli.
Dnes bych na záclonu použil spíše záclonové tyče,jsou hezčí a elegantnější ale i spolehlivější pro stahování záclony.
JABRAKA
díky za fundovanou odpověď. Lepit teda určitě nebudu Tyč jsem pohužel neobjevila v délce 5m, tak proto jsem zvolila bílé kolejničky, mám s nima docela dobrou zkušenost a jsou nenápadné. To vrtací kladivo asi pořídím, vzhledem k tomu, že mě čekají ještě stropní svítidla. Když už jsem u těch stropů... jaký mám použít kotvící materiál na těžkej pětilopatovej ventilátor? Stačí dlouhé vruty s a stavební tmel? Slyšela jsem něco o chemické kotvě, nebyla by vhodnější? díky
Taky bych se přikláněl k záclonové tyči než ke kolejničkám s dřevotřískou, je to hezčí, mát je po celém baráku. Taky se to jednodušejc přidělává. Ale už jste si to koupila tak někdy příště.
S tou tyčí máte asi recht, ale nenašla jsem žádnou v délce 5 metrů, musely by být dvě spojené , takže bych nemohla jet se záclonou až na konec. Ty kolejničky se mi nakonec zdály docela dobré, jsou bílé a se stropem splývají, jezdce v ní nejsou ani vidět. Pravda je, že garnýž už se tomu říkat vlastně nedá, nejsou to ty hrozné prkna co dřív. Teď jen aby se mi podařilo připevnit...
Máte pravdu, tak dlouhé jsem taky nesehnal. Mám to na dva kusy a ještě za roh na venkovní dveře. Měl jsem taky dřív kolejničky, ale za chvíli byly vyježděný a nedalo se po nich plynule posouvat. Tyče jsou paráda.
Trochu zvesela: vezměte pěkné tričko s výstřihem,sexy gatě a poproste nějakého šikuku - kamaráda,souseda,kolegu... Kdyžšikovně zavrníte,udělá to pro Vás rád.Já vím,že to není odborná rada,ale ač si snažím udělat doma taky hodně sama,tak přece jenom na tom dělení : mužská a ženská práce něco je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.