Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zateplit klembový strop

Od: pajars® odpovědí: 10 změna:

mám dotaz jak by jste zateplily chodbu,pod kterou je klembový sklep,strop vysoký u prostřed klemby cca 2m na dtím navážka 15cm vátiny a beton asi tak 10cm a dlažba podlaha je samozřejmě studená,sklep 8 c ,co radíte,jako ze spod? ale je to oblouk.z vrchu jediněvytůlouct beton vybrat vátinu a dát polystyren a beton ale mám obatu aby to nepovolilo ,hold je to 80let strop a klemba na maltu která už něco pamatuje,jinak sklep má 4*2m

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

sklep je 4x2 metry, výška je rovněž dva metry.?

klenba?
zkuste mi, prosím, sdělit, rozdíl teplot ve sklepě a na chodbě. Je takový tepelný rozdíl?

Já navrhuji zateplit strop sklepa skelnou vatou s nízkou lambdou 0,033.. jak jste měřit teplotu a ve kterém místě?

.

vždy se najde řešení!

doplněno 19.01.12 20:12:

Paja, jasně nalepít, nebo pendexem připevnit vatu ke stropu... dejte foto a vymyslíme postup...

doplněno 19.01.12 20:33:

paaja, ne fasádní vatu,

icq 55180641

hodnocení

sklep je odvětráván okýnkem uložena zelenina,teploměr mám na regálu teplota 9 c ale jde mě o to jak odstranit zimu z chodby nad ním tam mám 15c a topím tam radiatorem ale je jasné že to prolejzá na horu ,vatu myslíte nalepit na tu klembu?

doplněno 19.01.12 19:36:

rád bych tam měl teplejc na chodbě,je to ve středu baráku a okolo chodby jsou místnosti což není zas moc příjemné kor když jsou děti

hodnocení

strop je klemba koukaj očištěné cihly,odpadla omítka co na něm byla spíš to byla taková vátinová malta,očistil jsem to na čisto ,a zpenetroval aspon se to nedrolí a nepráší tak že koupím fasádní vatu,lepidlo a pokusím ze to nalepit nevím jak to bude teda držet,

přeci jen to je oblouk a je to jiný princip lepení něž na zdi bude to mít tendenci se odlepovat,

kkk*
hodnocení

0x

zrovna řeším to samé. Vymyslel jsem:

a)polyš, asi tl. 8 cm, nařezu na pruhy cca 15 cm a postupně přilepím na klenbu, mezery (trojúhelníky) které vzniknou rovněž vypěním a když se mi bude chtít tak to celé přetáhnu lepidlem a perlinkou

b) desky nechám jak jsou, přilepím v celé ploše, vznikne mi zalomená klenba, malé mezery, jak jsem poměřoval mezi klenbou a rovnou deskou asi 1-2 cm, vypěním.

Ještě jsem myslel přilepit je jen od traverzy k traverze a dutinu nechat nebo vypěnit, jenže rozpětí je víc než metr, nestačí mi deska polyše navíc bych dost snížil strop, už teď je tam jen tak od 170 do 185 cm, chodím přihnutý.

hodnocení

něco takového mě taky napadlo s tím polystyrenem,pak jak dkaz víše ještě ta fasádní vata,jestlise dá prohnout byla by lepší práce,nemá sní zkušenost,ale myslým sy že ne je to deska jak polyš,uplně nejlepší by byla ta pěna ba vodní bázy jak stříkaj a ona nabyde ale to by byla kapku drahá sranda,ono by to šlo i z vrchu vytlouct beton vabrat to na to dát drcenej polystyren nebo nějaký izolační matroš a polyš přes to pak beton a bylo by to ale nevěřím že by to to bourání přežilo,

meacher
hodnocení

0x

Polystyren bych do staryho baraku nedavala,nedycha ,a nebo bourat ,ta klenba ma vetsi pevnost nez si myslite:),mam uplne to sami v baraku a spodlahou sem sla 20 cisel dolu ,taky sem se klepala strachy ale vyplatilo se:)

meacher

Ale pod betonek polystyren ano

polystyren nedýchá? a co dýchá? ... na stavbě...

doplněno 02.02.12 09:24:

aaaaa,

to je dotaz, nebo hodnocení?

aaaaaa*

co bude nejlepší

1) nalepit ten polystyren na omítku, klenba je omítnutá, vymalovaná (asi vícekrát)

2) malbu oškrábat a nalepit

3) omítku pryč (nevím co mě čeká) a lepit až přímo na hrubé cihly

Lepit to chci pěnou.

meacher
hodnocení

0x

jejda uniklo mi ze to mate s cihel ,ja to mam z kamene...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]