Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení plynové přípojky

Od: stepip odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny,

chtěl bych poradit jak mám postupovat v případě zrušní přípojky na plyn? Mám na hranici pozemku plynovou přípojku (postavena byla někdy před deseti lety) která mi překáži při vjezdu na pozemek. Topení mám elektrické a na plyn přejít nehodlám. Poradí mi někdo jak mám postupovat v případě že chci přípojku plynu zbourat? Do domu zavedený plyn není.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

A nebylo by výhodnější plynovou přípojku pouze přemístit? I když momentálně nehodláte plyn využívat, přeci jenom i ta plynová přípojka zvyšuje hodnotu vaší nemovitosti. Navíc se domnívám, že současné dohady o využívání elektřiny z jádra a avizované zákazy dovozu této elektřiny mohou s cenou elektřiny pěkně zamávat. *nevi*

cepagis*

Plný souhlas s Lidkou. Vodovodní přípojku také nevykopávám z důvodu, že je voda drahá a "jedu" na vlastní ze studny. Co by za to někteří dali, kdyby byli plynofikováni. A uvědomte si, že tu přípojku někdo platil, většinou obec s majitelem nebo Vy v kupní ceně nemovitosti. Plynová přípojka zvyšuje cenu nemovitosti v řádech desetitisíců korun a především - znovuzavedení by bylo několikanásobně dražší. Takže rušit je šíleně neprozíravé, nehledě na to, že technicky nereálné. Plynový řad je "navrtáván", mnohem smysluplnější tedy bude přípojku přesunout. Platit to budete tak jako tak a troufám si říct, že ten přesun vyjde levněji (pakliže máte HUP v prefabrikované skříni).

uska*
hodnocení

0x

Plynová přípojka je váš majetek. Ovšem sám s ní nic dělat nemůžete, musíte začít jednat s plynárnou. Jde přeložit nebo i zrušit, toť vše na vaše náklady.

hodnocení

0x

plynová přípojka je plynárny ta ji rušit že vy chcete nebude jedině že se snimi domluvíte a vše zaplatíte

figurek*
hodnocení

0x

přípojka končí na hranici vašeho pozemku, takže patří plynárně. Jestli vám ale opravdu vadí, pak ji musíte nechat přeložit. To bude dost drahá záležitost. *bum*

kapo*

Resim stejny problem. V mem pripade je ale zasekla primo do domu. Neni nahodou povinnosti plynaren ji odstranit? Pokud ji tam nechci? Domnivam se ze ano! Zasahuje do me nemovitosti.

repkin*

Obávám se, že jste si jí tam jednou nechal zavést, takže to není povinností plynárny. Nebo jste naopak ten dům kupoval a věděl jste, že tam ta přípojka je, tudíž jste se stavem nemovitosti byl srozuměn. Svou neznalost nemůžete házet na ostatní ;)

doplněno 30.03.12 14:54:

Jinak možná rychlejší a přesnější by bylo, kdyby tazatel místo psaní do diskuse zvedl telefon a zavolal na plynárnu, otázka 5ti minut, max. 30,-Kč a bude to vědět na 100% jak se věci mají a kolik by to stálo. Každá plynárna bude mít asi ceny "indyvindy".

kapo*

Na plynarny jsem samorejme volal jako prvni.Osoba co to mela na starost ale nevedela o cene a zdali plati zakaznik. To samo o sobe je divne, ze pry zavolaji, az to zjisti.

Jinak pry lze trubku i bez odpojeni nejak profesionalne zaslepit kdy ji nejdric navrtaji zboku, balonkem zatesni, pak na ni pracuji a nakonec vyfouknou balonek a malou dirku zacpou a zaslepi.

Takze pro vsechny co resi tento problem tak se dneska nemusi vzdy kopat, pokud to lze resit popsanym zpusobem. Ne kazdy to ale vi. Mluvil jsem s nekolika odborniky a 2 ze tri mi navrhovali drahe reseni s vykopem, tak pry 25 tisic a vic. Takze je dulezite se ptat nekolika lidi a zkouset to na nekolika frontach. *palec* Pokud date na prvni radu je mozne, ze se zbytecne rozloucite s tezce usetrenou korunou.

hodnocení

0x

Přípojku podle mě normálně zruší. Měl jsem plynoměr v domě na nevyhovujícím místě a vadilo to při rekonstrukci. Plynoměr se odpojil, kolem trubky v zemi před barákem jsem vykopal díru, přijela firma najatá plynárnama a trubku zaslepili. Novou přípojku potom udělali, kde jsem potřeboval(výkop do silnice a chodníku, napojení přípojky a postavení domečku do plotu).

Měl jsem tenkrát štěstí -n ic jsem neplatil, řešilo se to jako únik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]