Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučení podlahového topení

Od: vaclavk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, už asi druhý den se u mě v pokoji ozývá hučení až jemné vibrování, ale nemůžeme přijít na jeho zdroj. Jediné topení je u mě vodní podlahové vytápění. Stalo se už někomu z Vás že by právě vodní topení hučelo? Je to tak silne hučení, že se kvůli tomu stěží vyspím. To že to jde z venčí jsme vyloučili. Hučení je slyšet převážně k večeru a v noci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Napadá mě jedine, jestli to někde neunika.Zjistite to podle kotle.Zda musíte dopouštět.

hodnocení

0x

Na zdroj hluku musíte přijít "vylučovací" metodou.

Prostě budete postupně zavírat jednotlivé okruhy...či místnosti (zdroj hluku nemusí být zrovna u Vás v pokoji...ve vodě se zvuk šíří velmi dobře). Zdrojem hluku může být téměř vše...kotlem počínaje, přes čerpadlo, armatury...až po nějaké neodvzdušněné místo v systému...

To že zvuk je k večeru a v noci více slyšet je z největší pravděpodobností tím, že je větší ticho v domě..a tím pádem ten zvuk citlivěji vnímáte. Vyjímka by mohla být jen tehdy, pokud k večeru či v noci nastane v systému nějaká změna proti dennímu režimu..

des*

Čerpadlo má čísla na rychlosti,dejte to na nejmenší,mělo by to stačit.

vilfein*

Děkuji všem za příspěvky, už jsem to vyřešil :) Otec totiž přidal rychlost oběhového čerpadla, aniž by o tom někomu řekl. Už je vše zase v pořádku a konečně zase v noci ticho :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]