Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chtěl jsem se zeptat jestli tady někdo z přítomných by mně neporadil jakou značku domácí vodárny si mám vybrat . Nejradši bych použil nějakou domácí českou firmu , ale není podmínkou - spíš to řeším hlavně kvůli dostupnosti náhradních dílů při pozdějších opravách - s tím že sácí výška ze studny bude kolem 15 metrů a výtlak kolem +-50metrů . Děkuji za odpovědi .
Čerpadlo se sací výškou 15m vám na Zemi nebude fungovat, nejblíže snad na Venuši. Máte-li vodu tak hluboko, potřebujete ponorné čerpadlo.
rv má pravdu...na sací výšku zapomeňte..
V ostatních parametrech máte také asi zmatek..
Pokud studna bude hluboká 15m..a výtlačná výška je 50m (nebo je to délka potrubí v přímém směru? oni si to lidé rádi "pletou"), pak bych doporučoval domácí vodárnu Grundfos SQE 2-55 s řídící jednotkou CU 301.
Ten typ berte jen orientačně, protože jste neuvedl další nezbytné údaje potřebné pro jeho přesné určení.
se mi nechce věřit, že máte vodu tak hluboko. Vy bydlíte někde na hradě? Vodu z hloubky větší než 10 metrů vám žádné čerpadlo nenasaje ani teoreticky. Jesli máte vodu skutečně 15 metrů hluboko, pak čerpadlo musíte umístit dolů do studny, blízko hladiny. Tlaková nádoba klidně může být někde nahoře ve sklepě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.