Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK podkrovi

Od: hostx odpovědí: 7 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat, mam 2 roky pripravene sdk profilu v podkrovi, sikminy + strop, nyni bych rad zaklopil, jen mam problem ze mi pred 2 lety montovali rastry primo na krokve ktere jsou rovne, a mam obavu jestli to pred zaklopenim predelat na zavesy nebo to mohu nechat, ted to mam ve stavu ze mam dodelanou i druho vrstvu vaty a hlinikovou parotesnou folii. co doporucujete ze zkusenosti?

Dik

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

at premyslim, jak premyslim :) nenapada me jak to myslis, ze by foto?!

hostx
hodnocení

Bohuzel foto neni, jelikoz je uz zafoliovano, myslim to nasledovne:

Std postup je ze profily jsou pridelany zavesy na krokve, avsak ja mem profily pridelany primo na krokve zevnitrni strany (myslim tim stranu kdyz stojem pred krokvemi) vruty, tudiz nejsou zaveseny na zavesech ktere jsou z boku krokvi, snad je to trochu pochopitelnejsi.

aaaaaa*

pokud jsem pochopil, máš v plánu umístit parotěs mezi i pod izolaci? Kolik vaty máš mezi paroprop a tou parotěs a kolik bude pod? Musí být 1:5, to snad víš? A celkově se doporučuje alespoň 24 cm. Mezi profilem na sdk a krokví tedy není nic, žádná izolace? Jak máš připevněné ty CD?

hostx
hodnocení

Parotes mam nalepenou oboustranou lepici paskou na profilech ktere bych rad zakryl uz SDK deskami, jeste olepim mista kvalitni paskou tam kde budou perforovany vruty, celkova izolace je 24cm, profily jsou pripevneny vrutem myslim snad dokonce i s hmozdinkou ale nevim jestli to pisu spravne primo do krokve zepredu.

aaaaaa*

krokve mají tedy výšku 24 nebo 21 cm (21+CD=cca 24cm)? Hmoždinky? Do dřeva? Netvdím, že neexistují, ale na tento účel jsem je ještě neviděl. Tipuji, že pokud to dobře chápu - je krokev, přímo na tom profil na SDK, pak parotěs a deska tak to do roka zplesniví ty desky a bude tam zima, prouhatá střecha a nevím co ještě. Ale opravdu, stále mi ta skladba není moc jasná. Kdo to dělal, že nevíš jak to je, ta fotka by bodla.

nechci nějak moc radit, ale dělal jsem to samé a taky jsem chtěl dát hliníkovou parotěsnou folii, ale aby splňovala účel musí být cca 2 cm mezera mezi ní a SDK. Tak jsem dal obyčejnou. - i signál na mobil se může snížit.

standam*

dalle

paroteska s reflexni vrstvou ma i jine vyhody nez odraz tepla, takze vyznam ma dulezity, tj. vysoce parotesnost a pri prostupu vrutu se s teto vysoceparotesne folie stava stredotesna a to nam mimo koupelnu staci pro ostatni prostory

V koupelne je nutne dat podlepeni vrutu aby se zachovala vysoceparotesnost

doplněno 18.01.12 13:39:

to hostx

jo takto to mas, rozhodne predelat a pokud mas CD prosroubovane stredem do krokve... tohle neni systemove reseni, takze statisky nepotvrzene, navic urcite to budes mit krive a o nezaizolavani pod krokvema nemluvne

dej krokvace a izolaci i pod krokve

u stropu muzes dat izolaci nad klestiny

doplněno 18.01.12 13:40:

pripadne neco nacrtni v SW "malovani" aby to bylo 100% jasne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]