Nejste přihlášen/a.
Vážení stavebníci,
co říkate na cihly Heluz Family 44 2v1 (plněné polystyrenem) na pěnu? Nehrozí nějaké potíže v souvislosti s rosným bodem, nasávání vlkosti, ... a já nevím co teď mám ještě vymyslet (možná vymýšlím úplné nesmysly).
Děkuji za názory
ta cihla je poměrně kvalitní, ale myslím,že to je nejdražší varianta na trhu. Mnohem levnější je stavět stěny "sendvičové" půlka je z cihly a půlka tloušˇky tepelná izolace. Proč Vám vlastně vnutili 45cm tl. zhdiva vy máte 3 a více podlažní dům. Mj. z Heluzu neumětelové dělají neustále na stavbách to, že jsou cihly nedostatečně k sobě přimknuty z boku a vznikají mezi nimi mezery kde Vám klidně profoukne do místnosti ,a to je "prasárna". Některé blloky prostě vedle sebe nemusejí sedět a je na problém z aděláno. Vy si myslíte jak nemáte supr zatepleno a přitom Vám zdí profukne meluzína. Nejednmu domkáři "fouká vítr" v zásuvkách právě díky špatně osazeným blokům vedle sebe. A věřte, že se tak prostě staví. Opoti tomuje celoplošené venkovní zateplení vatou nebo polyšem jistota, že nikde nic neprofoukne a spáry se navíc v EPS také zatěsňují pěnou.Jen to z těch tvarovek udělejte a z venku nedávejte izolaci, uvidíte, že uvnitř na zdech se možná vyskytnou studená místa. Nevím,aletu cihlu vnímám jako marketingový tah a ne jako ešení problému úniků tepla. Můj názor.
míromíro, souhlasím s Vámi. A teď si představte, jak kvalitní teplé cihly v prvním řádku jsou ochlazovány od základové desky, Pak jsou mizerně izolovány překlady a věnec...
Po čase se pořídí snímání termokamerou a stavitel zjistí, že plocha je z 10-12% tepelně jinde nežli stěna...
ale toho je plný internet,
levná je tenká stěna a silný izolant...
díky, dnes se prostě nehledí na CELEK, ale řekne se "dám 45stěnu" a mám se vším ystaráno, a to jepřesně ta chyba a stále se opakuje. A loby cihlářů keramiků je perfektně vnuceno domkářům, kteří nemají o jiných mnohem levnějsích a tenších alternativách s naprosto dostačujiící únosností z hlediska statiky (svislé síly) a stejným tepelným odporem. MJ. někdy se stydím i za projektanty . . . .občas je on spíš obchodník než konstruktér a inovátor.
doplněno 18.01.12 15:19:hm, zřejmě se vlákno přetrhlo, škoda,. Ale chápu p. tazatele, že již nechce jít do změny projektu resp. stavby co se týče druhu zdiva a způsobu zateplení, když už to má nějakou dobu rozhodnuté. No, možná by se změnou zdiva a vůbec systému zdiva i daly ušetřit nějaké náklady na výstavbu, ale asi to není na pořadu dne. m.
Míro, občas se stydím sám před sebou... když mám poradit odborně čí obchodně. A to je největší problém, kdo víc získá on či já...
doplněno 26.01.12 13:22:Míro, zdravím, určitě je několkikrát spočítáno, že to vyjde levněji, slabá stěna a silný izolant. Už jen v nákladech je to méně, a další je v tepelné pohodě.
Máme už hotovou základovou desku a jak jsem psal, širší zeď máme i z psychologického hlediska
Dobrý den,
první řadu vysypeme drceným polystyrénem nebo perlitem (či co se tam dává). Překlady i věnec bude mít vložený pás izolace, ikdyž to asi stačit nebude, že?
Pěkný den,
Palenka
Ne, ne. Dům bude mít dvě plnohodnotné patra. Budu si to stavět sám, protože ty stavební firmy jsou úplná katastrofa! Navíc, chceme nechat hrubou stavbu stát přes další zimu, takže není kam spěchat a můžu stavět de facto celý rok. Zateplení budeme zvažovat po realizaci hrubé stavby - možná dojde i na rekuperaci a vznikne z toho takový "pakvil" pasiv
Dobry den, takto je to tezko rict, jestli planujete pouzit tento material bez zatepleni, tak by rosny bod mel byt OK. Dnes se spis doporucuje co nejtensi nosna konstrukce + co nejvic zatepleni, coz je ve vysledku za stejnou ceny lepsi vykon
Děkuji za reakci. Šířku zdiva již mám stanovenou a projekt zpracován - 44 cm. Měnit již nebudu... jen mě zajímají možná rizika u zmíněného produktu.
Měl jste možnost tento blok vidět? Mě od stavby domu z takového materiálu odradila křehkost, jen prsty jsem vylupoval voštiny kterými je blok tvořen. Z pohledu papírového tepelného odporu je to dobrý materiál, ale jinak pro mě na stavbu domu nepřijatelný.
Dobrý den,
děkuji všem za reakce. Vlákno se nepřetrhlo, jen práce je hodně Rozhodli jsme se pro širokou cihlu také z psychologického hlediska... a navíc, můžeme ji kdykoliv zateplit (třeba ještě před dokončením). Heluz Family 2v1 jsme zamítli, půjdeme do STI 44. Odradila nás vysoká cena.
S přáním pěkného dne
Palenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.