Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám hurdiskový strop nad obytným patrem - rok výroby 1990 . Tedy skladba stropu 18cm stropu - 8cm hurdisky do patek, 10cm škvárobeton. Na strop jsem položil křížem 3x8cm rockminu, udělal jsem dřevěnný rošt z hranolků 4x7, tedy 20cm vysoké podpěry(4x7) a na ně rošt z těchto hranolků na který jsem našrouboval OSB desky 18mm. Mám tedy mezi OSB deskami a izolací 3 cm mezeru na výšku a mezi deskami a pozednicí na krajích nemám 20cm došroubovanou desku aby vše provětrálo. Teplo v obytném patře pod aplikovanou izolací se neuvěřitelně zvýšilo,což bude určitě znát na penězích, ale co mě trošku trápí je, že jsem na strop nedal žádnou parotěsnou folii. Budu s tím mít problém? Prosím o radu jak to vyřešit eventuelně jestli to nechat jak to je nebo prosím o názory abych měl klid nebo s tím něco udělal. Stejně mi to asi nedá do desky udělám někde otvor a podívám se jestli je izolace na stropě mokrá nebo navlhlá.
Předem díky za názory a rady.
Petr
petre z mnichova
zde bych nemel strach, mas zateplenou studenou stranu a odvetrany meziprostor mezi izolaci a OSB
jen aby jsi mel odvetran i pudni prostor
pripadne muzes do OSB vrtnou dalsi vetraci doury, pripadne je zakryt malou kulatou mrizkou
Díky za názor, půdní prostor je odvětraný střešními výlezy(zatím). Letos chci zateplovat a udělat novou krytinu na střeše, kde budou klasický odvětrávací větrací tašky s větracími mřížkami u okapu, takže to bude větrat podle mě až,až . Trošku jsem to nastudoval, ale ta parotěska mě dostala až když už jsem to měl hotové. No, žádný učený z nebe nespadnul.
Můžeš zůstat klidný,utěsňovat prostor pod půdou není nutné.Pokud by někde parotěsku vyžadoval,musela by se nainstalovat pod strop.
JABRAKA
Petře, na půdě bych udělal kontrolní otvor v OSB desce, někde kde to nebude vadit. Páč nevím o velikosti plochy alew domnívám se, že 3 cm je málo na vodorovnou plochu. Klidně se může stát že tento rok to bude ok, ale příští se objeví vlhkost. Tomu se říká kladná bilance vodních par.
Vždyť na šikminu se dává 3-4 cm...
parotěsku neřešte,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.