Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tepelny most u zakládací lišty

Od: danda* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. řešil někdo při zateplování tepelný most vzniklý při použití hliníkové zakládací lišty? našel jsem plastové alternativy, ale ty se dělají jenom do tloušťky izolantu 120mm.

díky za odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frame*
hodnocení

0x

Za mne: Neřešil - je to zanedbatelné.

hodnocení

0x

já a na mnoha stavbách. Spíše jsem zastánce, proč vůbec patní lištu, když je to tepelný most, dále hliník se nesmí používat ve styku s cementovým lepidlem, při tloušce Vašeho izolantu musíte detail vyřešit jinak. Co bude pod izolantem, dolů?

ICQ 55180641

doplněno 16.01.12 19:26:

danda, takže mezi perimetrem a EPS bude patní lišta?

proboha proč?

danda*

tam bude perimetr

doplněno 16.01.12 21:39:

v první fázi když budu mít lešení tak plánuju zateplení "vršku" a sokl prostě až bude na to čas...na to nepotřebuju lešení

danda*
hodnocení

tak to pravdepodobne vyresim pomoci tohoto vyrobku

hpi-cz.eu/...

aaaaaa*
hodnocení

0x

co to furt všichni řeší s tou lištou. Prostě nedávat! Když už si tedy oplácávat barák polyšem. K čemu je tam dobrá?Jo vlastně on ji někdo vyrábí, aha, tak bych dal dvě, ať má kšeft.

aaaaa, vím jak to myslíte, ale já fakt viděl dvě patní lišty nad sebou asi 50 cm...

dokonce i ukázkový film to byl...ale je to dávno...

doplněno 16.01.12 20:39:

to je chyba, že mě nevěříte, ale asi to je tím, že mě neznáte. já se musím kouknout po tom starém videu. kde to mám...

doplněno 19.01.12 17:20:

Video jsem našel, ale musím počkat na synka, aby ho někam umístil, a pak dal odkaz. To neumím.

aaaaaa*

nevěřím, to snad nikdo nemůže udělat. Já ji tam nemám a nepozoruji, že by nějak chyběla. K čemu je, to by mě zajímalo. Snad laik že možná podle ní chytí rovinu, pokud si ji rovně přidělá.

aaaaaa*

ale znám, už tři roky ;)

hodnocení

0x

jestli zacnete od spodu perimetrem, tak tam proste zadnou listu nedavejte jak Vam tu velice dobre radi. Ta by Vam jen drzela zatepleni, kdyby jste merimetr jeste nemel hotovy a i to by slo obejit napr podeprenim deskou.

nikolasbrno
hodnocení

0x

Zakládací lišta rozhodně výzam má - jednak je odkapová, takže neteče do toho, co je pod tím, dál je ukončovací, takže pomáhá ukončít všechno, co je na izolantu - tj. lepidlo, omítku... No a taky je zakládací, takže se na ni zakládá! Jak vám vy chytráci bude ta plotna polystyrenu s dvěma kily lepidla na té zdi držet (ve vodorovině)? Telepaticky? Dělali jste to vůbec někdy? ;).

Takže: lištu určitě ano, most neřešit. Stejně se zakládá pod úrovní zateplovaného podlaží. Pokud je to pracovní založení a bude pod tím stejná tloušťka, stejně se to asi bude přiznávat, ne? Takže to založte o něco pod spodní úrovň stropu.

Ten plast, co jste uvedl, to není zakládací lišta, ale ukončovací - nenosná.

jsou odborníci a odborníci.

Já zastávám názor, že je zbytečná a vše lze řešit moderněji a lépe. ČSN nepřipouští styk cementového lepidla a hliníku, jsou tací, kteří dají dvě lišty a klidně nechají pod tou spodní mezeru na bordel. Jak se řeší hrana nad oknem? Taky patní lišta? nebo jiná!

Nikolasi, pokud se ptáte mě, zdali jsem to dělal ano, jak s lištou tak bez,

danda*
hodnocení

diky za nazor, ta plastova lista se sklada ze dvou casti, zakladaci a tak okapnicky...nemel by to byt problem

detail vždy individuelně, dle stavby

doplněno 26.01.12 14:30:

.

doplněno 26.01.12 14:31:

a ten obrázek ani na potřetí nejde

doplněno 26.01.12 14:33:

že by

Tepelny most u zakládací lišty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]