Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké schodiště v přístavku

Od: jkr® odpovědí: 11 změna:

Zkoušel jsem zde najít nějaký příspěvek, který by zodpověděl můj dotaz, ale nic konkrétního jsem zatím nenašel.

V přístavku budu brzy řešit jaké schody do podkroví, které bude sloužit k bydlení.

S ohledem na již téměř vyčerpané peníze z hypotéky se poohlížím po rozumném řešení schodiště.

Jaké možnosti se nabízejí?

Díval jsem se sem na monolitycké schody.

Samonosné dřevěné schody na míru vypadají hezky, ale vyšly by hodně draho.

Díky.

doplněno 19.01.12 10:58:

Chtěl jsem se zetat jestli se zhruba dá spočítat cena betonového schodiště? Chtěl bych to porovnat cenově oproti nabídce dřevěných schodů. Nejlevnější dřevěné samonosné schody mi vycházejí na 36.000 Kč.

Jaké schodiště v přístavku

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kuchtik00*
hodnocení

0x

zkuste se podívat na stránku www.aaa-schodiste/..., levnější schody těžko shánět.. :) jsou to sice jenom typovky, ale dá se vybrat, přizpůsobit atd. sám mám od nich schodiště, a za tu cenu uplně super kvalita, až se mi to nelíbí.. :) nikde žádnej suk, krásně rovný léta jedno vedle druhýho, pomalu jak plast.. :)

jkr®
hodnocení

Dekuji za odkaz, toto jsem jeste nenasel. Vypada to zajimave. Jak je to s chozenim v botach po takovychto schodech? Daji se naslapy nejak osetrit proti poskrabani nebo poskozeni "spinou z bot"?

Sebelepší lak nevydrží chození v botách z venku. Jemný prach a písek který se nanosí na botech každý lak spolehlivě poškrábe a pak i samotný dřevo. Jedině na schody nalepit nějaký nášlap, třeba lino či cokoliv jinýho.

kuchtik00*

ošetřit jedině nějakým lepším lakem.. hlavně ne vodou ředitelnej! ale myslím že taky nabízejí schody z buku, a to je zas o něčem jiným. a lakování tam jde objednat taky. nevím jak ty dražší typy, ale u těch mejch obyč schodů až prošlapu ty stupně, tak prostě schody rozeberu a můžu stupně otočit a zas mám na dlouhou dobu nový schodiště:) ve schodnicích je totiž zafrézováno na celý stupeň, není tam žádný osazení. zas až tolik bych se toho poškřábání nebál, každopádně je to pořád dřevo, tak se s tím musí počítat. no a chození v botách? to bude venkovní schodiště? tam bych teda dřevo asi nedoporučoval!

jkr®
hodnocení

Denně se tam v botách z venku chodit nebude,ale když přijde návštěva a půjde do patra, tak se budou zouvat (pokud se budou zouvat) až nahoře. Pokud bude před schody předložka, tak bych to asi moc neprožíval. To by ukázal čas...

aaaaaa*
hodnocení

0x

beton vyjde levněji? A na něj co? Oběhnul bych pár truhlářů. Pozor, obíhej pouze truhláře kteří již prokazatelně schody dělali. Linku z lamina zbouchne každý trouba co má vrtačku, schody to je jiná třída.

jkr®
hodnocení

Právě nevím zda beton vyjde levněji + práce zedníka.

Nevím, jaká by byla ještě jiná možnost realizace schodiště.

A hlavně udělat šalunk na točitý schody, to taky nebude jen tak, pak to vybetovat a myslím si, že k ceně samonosných dřevěných se to bude dost blížit.

Osobně bych tam viděl samonosný dřevěný točitý schodiště, pokud možno z dubu či jasanu, ovšem ta cena bude několik desítek tisíc, ale klidně i přes sto tisíc, to se nedá takhle přesně říci.

kuchtik00*

dřevěný dvakrát lomený schodiště na míru stojí cca 8 500 za stupeň při normálních rozměrech a slušný ceně.. takže stovka ani nestačí. Betonový asi vyjde levnějc, ale jen pokud se na něj myslí od začátku - otázka je kotvení nosníků nahoře, vlastně i dole, a spoustu dalších věcí, který u dřevěných schodů odpadají..

hermi

To záleží pokud se Vám dřevěné schody jeví, koneckonců se po nic budete procházet řekněmě několik let. Navíc dřevěné schody jak můžeme vidět truhlarbrabec.cz/... působí mnohem příjemněji (podle mého i luxusněji).

viera
hodnocení

0x

A čo niečo takéto:

dolle.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]