Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broučci na kuchyňské lince

Od: lucyla* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám velký problém, jsem z toho už zoufalá, byla bych vděčná za jakoukoli radu. Asi tak před 3 týdny se mi na lince, začali objevovat malinkatí broučci, ani ne 1mm velcí. Lezou po celé lince, nejvíce se shromažďují na bílém odkapávači na nádobí, když jej pořádně vyčistím, i SAVO jsem zkusila, tak zhruba do půl hodiny jsou zpět. Zkusila jsem Savo nalít i do odpadu a vůbec to nepomohlo, objevují se dále. Je to paradox, že se mi začali objevovat na nové kuchyňské lince, na staré nebyli nikdy. Ani na netu jsem nenašla nic podobného, takže netuším, co to může být. Jsou malinkatí, velice čilí, přijde mi, že je nic nezastaví...Prosím, poraďte...už nevím jak dál...DĚKUJI

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Oni broučci papají zbytky co zapadnou a nejdou očistit.Nelezou z odpadu.Stačí desku na noc, když tam nic neděláte nastříkat Biolitem na lezocí hmyz.Všechny kouty ,zákoutí.lišty .A je to pryč.

lidka*
hodnocení

0x

Já jsem stejně malé broučky objevila v krupkách a to jsem je měla hnedka po nákupu přesypané do plastové dozy od Granka se šroubovacím uzávěrem. To znamená, že jsem si je přinesla už z obchodu. Zkuste prozkoumat sypké potraviny, zda je někde neobjevíte. V těch krupkách jich bylo mraky a přišla jsem na to jedině tím, že jsem je namočila a chystala se je proplachovat. No děs! *blee* Jinak bych je neviděla - v suchých krupkách by byly pěkně maskované. A jednou jsem je také objevila v mouce, ale tam to bylo pouze sporadicky a navíc tam byly pěkně vidět. *sok* Takže já sázím na sypké potraviny.

doplněno 16.01.12 15:21:

Podle velikosti by to mohl být jeden z roztočů: agroweb.cz/...

ahasver4*
hodnocení

0x

Jen se zeptám,nemáte doma kytky,které jste přesazovala do koupeného substrátu?Už se mi stalo,že se z něj takové malé,černé minipotvůrky vylíhli...A byly všude...:)Vymizely za nějaký čásek...

lucyla*
hodnocení

Kytky doma nemám, potvůrky se objevují pouze na kuchyňské lince, skoro hned jak je odstraním, aniž bych mezitím použila sypké potraviny. Momentálně zkouším Biolit, snad pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]